La prova de sirenes torna a fer-se sentir

El simulacre ha durat gairebé tres hores

per Redacció - J.R. , Camp de Tarragona, 19 de novembre de 2015 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest dijous a les deu del matí Protecció Civil de la Generalitat iniciat la prova del funcionament de la xarxa de sirenes que alerten d'un accident químic, dins el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, PLASEQCAT. Les proves s'han dut a terme de manera esglaonada i per territoris, fins a dos quarts d'una, que ha sonat l'última, a Tordera. Aquests tipus de simulacres s'efectuen dos cops l'any i tenen com a objectiu comprovar el correcte funcionament d'aquests dispositius, situats a 37 municipis de Catalunya, i alhora familiaritzar a la població amb el so d'avís de risc químic.


En aquesta ocasió, al llarg de la prova, s’ha informat en temps real a través del compte de Twitter de Protecció Civil de la Generalitat, amb més de 83.000 seguidors i l'etiqueta amb participació ciutadana #provasirenes2015.

La primera zona del Camp de Tarragona on s'han sentit les sirenes ha estat al Polígon Nord al voltant de tres quarts de dotze. A la segona zona, corresponent a l'anomenat Polígon Sud de Tarragona, el senyal s'ha sentit a partir de les dotze del migdia a diferents espais de la ciutat, com també a la Canonja, a Vila-seca i a Salou.


Dues-centes trucades al 112

El balanç global de la resposta ciutadana mitjançant trucades al 112 és novament «positiu», tot i que Protecció Civil destaca que «s'ha de seguir treballant en la difusió». El número de trucades al Camp de Tarragona ha estat de 203, del total de 280 arreu de Catalunya. 195 s'han produït des del Tarragonès —152 Tarragona, 11 Vila-seca, 11 Salou i 6 la Canonja—, 5 des del Baix Camp i 3 des de l'Alt Camp. Cap de les sirenes del territori ha fallat en el seu cicle d'un minut i mig i tot plegat ha funcionat com en altres ocasions.

 

Participació