Aixequen el secret de sumari d'Inipro

Les actuacions policials es van iniciar el 9 d'octubre amb l'escorcoll a la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 17 de novembre de 2015 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Guàrdia Civil va retirar caixes amb documents de la seu d'IMSS de Tarragona, el passat 9 d'octubre. Foto: Josep M. Llauradó.


Segons ha pogut saber TarragonaDiari.cat, aquest dilluns 16 de novembre a la tarda es va aixecar el secret de sumari del cas Inipro. Fonts judicials apunten que el termini -que finalitzava precisament aquest dilluns- no s'ha hagut de renovar per seguir amb les investigacions iniciades arran d'una denúncia de la CUP. El jutge, doncs, està a l'espera de l'atestat policial i a partir d'ara totes les informacions relacionades amb el cas seran compartides als mitjans de comunicació, també aquelles que facin referència a les citacions a declarar per part de testimonis i imputats.


Cal recordar que ja són set els imputats arran d'un cas de presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació, per uns contractes de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS) a l'empresa Inipro, mitjançant un concurs en què hi participaven una filial d'aquesta i una altra entitat que es va retirar. Tot plegat va succeir entre 2010 i 2012, amb fins a dues pròrrogues d'un contracte que les impedia. Quan es va destapar la polèmica, va dimitir el gerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, un dels imputats ara en el cas, i des de llavors l'Ajuntament de Tarragona parla de «mala praxi administrativa» fins aquest mes, que s'han convertit en males praxis de gestió, però en cap cas reconeixen fets delictius.

Les actuacions policials van iniciar-se el passat 9 d'octubre quan la Guàrdia Civil va escorcollar fins a cinc dependències municipals, entre elles l'edifici consistorial i la seu de l'IMSS. Els grups de l'oposició van arribar a forçar una junta de portaveus per tal que el govern municipal donés explicacions, però aquesta no va satisfer totes les seves demandes. Un cop aixecat el secret de sumari, s'espera que el govern municipal, que fins ara s'havia escudat en aquest fet per no entrar en valoracions ni mostrar documents, ho faci a partir d'ara.

 

Participació