1 de 10

Rafael Luna (PP) tindrà un càrrec al partit per no ser a les llistes del 20-D

El partit ha presentat aquest dimecres la seva candidatura al Congrés i al Senat per «continuar fent feina»

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 11 de novembre de 2015 a les 17:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El PP presenta una candidatura «renovada» en un 70% respecte al 2011. Foto: Josep M. Llauradó


Queden 39 dies per les eleccions i el Partit Popular ha volgut tallar d'arrel tota polèmica apareguda al voltant de la llista que presenten el proper 20 de desembre. En efecte, Rafael Luna cedirà l'espai a Jordi Roca, regidor actual de l'Ajuntament de Tarragona i exdiputat al Parlament de Catalunya. Luna, que havia sonat per encapçalar la llista del Congrés, ha assistit a la roda de premsa i els seus companys l'han aplaudit per la «tasca feta» en tots aquests anys com a diputat. A canvi de no optar al lloc, Alejandro Fernández, el president del partit a nivell provincial ha anunciat que se li atorgarà una plaça rellevant dins l'organigrama de la formació. El mateix Luna va explicar, segons ha anunciat Fernández, que no volia ocupar cap càrrec fora de la demarcació. Mentrestant, seguirà sent regidor de Roda de Berà.


A Roca l'acompanyaran Joan Bertomeu, de Deltebre; Sílvia Pujol, a qui han volgut «premiar» el fet que aconseguís una regidoria a l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant; Francisco Ripoll, de Santa Oliva; María Borrás, de Corbera d'Ebre; i Ana Isabel Rubio, de Noves Generacions. Pel que fa al Senat, la candidatura l'encapçala el reusenc Sebastià Domènech i l'acompanya l'exregidor de Tarragona José Juan Acero i la torrenca Núria Gómez.

Fernández s'ha mostrat satisfet amb el procés intern per triar la llista, «tothom ha pogut participar-hi», ha dit, i ha carregat contra un anònim que «va difamar» sobre l'exdiputat Luna. Ha afirmat també que es tracta d'una candidatura «renovadora», amb un 70% de persones que no repeteixen respecte al 2011, malgrat que molts d'ells siguin o hagin estat ja càrrecs polítics del partit.


«Sortim a guanyar»

Com en les dues darreres convocatòries electorals, el Partit Popular surt «a guanyar» els comicis i, de fet, així els ho indiquen els sondejos a nivell estatal. Pel que fa a la demarcació, auguren una «campanya complexa» en què serà «un tots contra el PP». Alhora, esperen que Tarragona sigui la circumscripció catalana amb més percentatge de vot cap al seu partit i es presenten per «continuar fent feina». En aquest sentit, han repetit la valoració que el mateix Fernández, diputat sortint, ja va fer dues setmanes enrere. D'altra banda, han carregat contra aquells que prometen coses «que no poden complir», i ha posat l'exemple de Carme Chacón (PSOE), que va «comprometre» vuit milions d'euros al Mercat Central i que «va tenir sis anys per complir-ho». Tot plegat, en una campanya que que preveuen «molt més difícil que el 2011» i que segurament estarà marcada per possibles pactes postelectorals.


Llista PP al Congrés per Tarragona

1. Jordi Roca Mas
2. Joan Bertomeu Bertomeu
3. Silvia Pujol García
4. Francisco Ripoll Roig
5. María Borrás Fernández
6. Ana Isabel Rubio García

Suplent 1.- Jaime Joaquín Vidal Guiamet
Suplent 2.- Jesús Jerónimo Merino Iglesias
Suplent 3.- Mª Dolores Juncal Santos

Llista PP al Senat per Tarragona    

1. Sebastiá Domenech Bosch
Suplent 1. Mª Dolores Compte Llusa
2. José Juan Acero de Dios
Suplent 1. Mariano Herraiz Puchol
3. Nuria Gómez Granes
Suplente 1. Lluis Pages Bertomeu

 

Participació