ICV vol que els pressupostos prevegin habitatge social de lloguer

La proposta ja havia estat aprovada en plenari

per Redacció, Tarragona | 11 de novembre de 2015 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arga Sentís, portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA, ha indicat que la coalició ecosocialista considera prioritària la despesa social en els pressupostos municipals de 2016. Per això reclama a l'equip de govern que posi al capdavant les necessitats de la població en el context de lluita contra la crisi.

Sentís ha recordat que el març passat el plenari va aprovar una moció d'ICV-EUiA que instava l'ajuntament a destinar part del pressupostos a la compra de pisos buits per constituir un parc d'habitatge de lloguer social adreçat a persones desnonades. «La nostra moció és ara una resolució ferma», ha dit la regidora, «i ara l'equip de govern té l'obligació d'aplicar-la».

 
ICV-EUiA vol, també, que els pressupostos incloguin partides per a accions de rescat social: ajuts per alimentació i pagament dels rebuts de subministraments bàsics, així com plans municipals d'ocupació per lluitar contra l'atur. Cal, també, la redacció d'un estudi sobre les condicions de vida dels tarragonins i les tarragonines, per conèixer de primera mà en quina situació es troba la població i quines mesures cal aplicar. S'ha d'augmentar la partida destinada a Cooperació, i em matèria d'Ensenyament cal destinar recursos als plans educatius d'entorn, perquè hi hagi una atenció integral a les necessitats dels més joves. Finalment, l'àrea d'Urbanisme ha de vetllar per les actuacions puntuals que garanteixin la qualitat i el bon manteniment de la via pública.

 
Sentís ha lamentat, a més, que la congelació de les ordenances fiscals eviti un debat sobre com s'obté el diner públic. «En un pressupost són tan importants els ingressos com les despeses», ha dit, «i l'orientació d'un govern, cap a la dreta o cap a l'esquerra, es veu tant en la manera de fer les despeses com en la forma en que recapta per a finançar-les».

 
ICV-EUiA és partidària de la tarificació social, perquè cada ciutadà i cada família paguin segons el seu nivell de renda. La coalició veu també  necessari que hi hagin subvencions per ajudar a pagar els tributs locals, i que no s'apliquin interessos de demora a aquelles persones que ajornin o fraccionin el pagament a causa de les seves necessitats. Caldria, a  més, establir una taxa en cas d'utilització anòmala d'un habitatge, per evitar que s'acumul.lin pisos buits mentre se'n necessiten per donar sostre a les persones desnonades.

«Totes aquestes prioritats», ha indicat la portaveu ecosocialista, «defineixen segons el  nostre parer uns pressupostos d'esquerres. Com que a l'Ajuntament de Tarragona hi ha una majoria de regidors i regidores d'esquerres, esperem que l'equip de govern les tindrà en compte».

 

Participació