La ciutat de Tarragona té el tercer IBI més car de l'Estat espanyol

El primer lloc de les capitals de província l'ocupa Lleida

per Redacció, Tarragona | 10 de novembre de 2015 a les 20:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lleida i Tarragona són les capitals de província amb la quota mitjana més alta de l'impost sobre béns immobles (IBI) de l'Estat, mentre que Pamplona té la contribució urbana més barata. Així figura en l'informe Rànquing tributari dels municipis espanyols de 2015, que elabora l'agència tributària de l'Ajuntament de Madrid a partir de les dades de 52 capitals de província i dels municipis de la Comunitat de Madrid amb una població superior a 50.000 habitants. L'informe, que es ve elaborant des del 2003, es confecciona a partir de dades dels principals impostos i taxes municipals. En el cas de l'IBI la comparació es fa a partir del valor cadastral mitjà i del tipus impositiu aplicable. Recordem que l'Ajuntament de Tarragona ha congel·lat per enguany les ordenances fiscals.

Segons l'agència EFE, en l'estudi del 2015 dos municipis catalans, Lleida i Tarragona, lideren el rànquing de l'esforç fiscal absolut de l'IBI -l'anomenada contribució urbana- més elevat de l'Estat, amb un import de 140,02 i 131 euros, respectivament. En l'estudi de l'any passat, Melilla ocupava el segon lloc, entre Lleida (primer) i Tarragona (tercer). En aquesta ocasió, el tercer i següents llocs recauen a Sòria, amb una quota mitjana de 128,75 euros; Toledo, amb 127,76 euros; Ciudad Real, amb 123,21 euros.


La metodologia utilitzada pren un valor cadastral idèntic de 6.010,12 euros com a base, al qual, si escau, se li ha aplicat l'augment mitjà dels valors cadastrals que ha experimentat amb la nova ponència de valors, tenint en compte a més els coeficients reductors de la base imposable d'acord amb el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, quan la revisió cadastral hagi entrat en vigor l'any 1998 i posteriors. Els tipus de l'impost aplicats oscil·len entre el 0,99% de Bilbao, el 0,96% d'Huelva i el 0,95% de Tarragona a la part alta i el 0,1920% de Sant Sebastià.

 

Participació