ERC vol ampliar les subvencions per despeses bàsiques de la llar

Consideren que no es pot excloure d’aquests ajuts qui treballa només de forma esporàdica

per Redacció , Tarragona, 10 de novembre de 2015 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Tarragona atorga subvencions per fer front a les despeses bàsiques de la llar a aquelles persones jubilades, pensionistes i beneficiaries d’un PIRMI, que perceben prestacions baixes. Les bases que regulen aquests ajuts es regeixen per l’Ordenança General de Subvencions aprovada al març del 2005. El grup municipal d’ERC-MES-MDC considera que alguns dels punts previstos en aquestes bases han quedat obsolets i caldria revisar-los per adaptar-los a la conjuntura econòmica i la realitat social actual.

Els republicans fan referència en concret a un dels requisits que han de complir els beneficiaris d’aquestes subvencions: «No percebre cap rendiment del treball, ni de l’exercici o desenvolupament d’activitats econòmiques». En paraules del seu portaveu, Pau Ricomà, «el mercat laboral ha canviat molt del 2005 fins a l’actualitat i aquests requisits estan desfasats. Avui dia hi ha molta gent que percep ingressos per feines puntuals i esporàdiques que no garanteixen una renda suficient per fer front a despeses bàsiques. Només a Catalunya durant el 2014 es van realitzar prop de 900.000 contractes de durada inferior a un mes. Els ingressos per aquest treball temporal, encara que siguin baixos, exclouen directament aquestes persones de les subvencions». 


En aquest sentit, el grup municipal d’ERC-MES-MDC proposarà que les bases reguladores d’aquestes subvencions es revisin anualment i que s’estableixin mecanismes que garanteixin la seva adequació a la realitat social del moment. «No podem permetre que les bases d’unes subvencions d’aquestes característiques excloguin qui treballa de forma puntual. Penalitzar el treball esporàdic fomenta la desocupació i l’economia submergida», conclou Pau Ricomà. 

 

Participació