Més de mig milió d'electors de la demarcació podran votar el 20-D

El termini per poder votar des de l'estranger s'acaba el 21 de novembre

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 2 de novembre de 2015 a les 11:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Adrià Costa


El 20 de desembre se celebraran les eleccions espanyoles, tant al Congrés com al Senat i aquest dilluns s'ha fet públic el resum de cens i col·legis electorals que hi haurà en aquesta cita a la demarcació. Concretament, si arreu de l'Estat podran votar 36.510.952 electors, 562.782 hi tenen dret al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. En el global espanyol, més d'un milió i mig podran votar per primer cop a les eleccions generals per haver arribat a la majoria d'edat, segons dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


També el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) ha publicat totes les meses i seus electorals que serviran per emetre el vot. La ciutat de Tarragona, com és usual, és el municipi amb més col·legis, un total de 46, mentre que Reus, la segona ciutat en població, en té 13.

El cens electoral es podrà consultar del 2 al 9 de novembre als ajuntaments i a les

delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral. Els electors podran presentar reclamacions a les seves dades d'inscripció als ajuntaments, consulats o a les oficines del cens. A partir del 23 de novembre, s'enviaran totes les targetes censals.

Sol·licitud de vot dels residents a l'estranger


Els electors residents a l'estranger que vulguin votar hauran de sol·licitar el seu vot a la Delegació Provincial de l'Oficine del Cens Electoral corresponent a la seva inscripció, fins al 21 de novembre. Per poder emetre la sol·licitud per internet, cal disposar d'un certificat electrònic reconegut per la Seu Electrònica de l'INE o utilitzar la clau enviada amb l'imprès oficial. A la demarcació de Tarragona són 14.798 els electors residents a l'estranger amb dret a vot.

 

Participació