La Diputació de Tarragona s'afegeix al clam per la gratuïtat de l'AP-7

S'han presentat tres mocions, dues de les quals s'han aprovat | L'alta sinistralitat ha portat a les institucions a haver de posicionar-se sobre l'estat de les carreteres del territori

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 2 d'octubre de 2015 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La protesta reivindica la gratuïtat immediata de l'AP7. Foto: Sofia Cabanes


L'alta sinistralitat a les carreteres de la demarcació i les protestes que se n'han derivat ha arribat aquest divendres al ple de la Diputació de Tarragona amb forma de tres mocions. Dues d'elles, que es presentaven de forma conjunta, s'han aprovat i reclamen l'acceleració de les obres de l'A-7 des de l'Hospitalet de l'Infant fins a la Jana. A més, volen que mentrestant es desviïn els vehicles pesants per l'AP-7 i que se'ls bonifiqui com ja es fa amb l'N-2, a Girona. Com a última mesura, exigeixen que de manera provisional el trànsit intern a les Terres de l'Ebre sigui gratuït per l'AP-7. D'altra banda, a l'altra punta, una altra moció que també s'ha aprovat, reclama que s'alliberi el peatge entre el Vendrell i Torredembarra a l'AP-7 fins que no estigui acabada l'A-7 per descongestionar el traçat actual de l'N-340.


Aquestes propostes han comptat amb el suport de Convergència i Unió, el PSC, Esquerra i Ciutadans, mentre que el PP s'ha abstingut en la que feia referència a l'N-340. La tercera moció, que ha estat de fet la primera en debatre's, anava a càrrec de la CUP i reivindicava acabar amb el peatge fins a València, mitjançant la gratuïtat de l'AP-7 fins a Torreblanca-Alcossebre i, alhora, demanar la retirada del projecte de construcció de l'A-7 fins a la Jana. Aquesta proposta, que només ha rebut l'abstenció del PP i el vot contrari de la resta de grups, ha generat posteriorment força polèmica per les paraules del diputat de la CUP David Vidal destacar la «incoherència» del grup d'Esquerra Republicana, un partit que fins fa poc participava de la campanya «No vull pagar» o que anys enrere s'havia posicionat a favor d'eliminar els peatges. La diferència principal - fer de la gratuïtat de l'AP-7 una cosa universal i permanent o exclusiva i provisiional - ha portat a la CUP a votar en contra de les altres dues propostes.

 

Participació