La CUP demana a l'Ajuntament transport públic gratuït per Santa Tecla

Creuen que a banda del 23 que ja és de franc caldria ampliar-ho al 21 i 22 de setembre per descongestionar el trànsit i facilitar l'assistència als actes a tota la població

per Redacció , Tarragona, 8 de setembre de 2015 a les 13:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els nous microbusos duen imatges dels elements del seguici que celebren un nou aniversari aquest 2015. Foto: Josep M. Llauradó
 

El grup municipal de la CUP de Tarragona ha traslladat una proposta al conseller d’urbanisme, i mobilitat, Josep Maria Milà, demanant la gratuïtat dels autobusos municipals durant els dies 21 i 22 de setembre, els dies que concentren més activitats de la Festa Major de Santa Tecla. Això suposaria, segons la Candidatura, «habilitar més mitjans de transport públic gratuït els dies esmentats, com ja es fa el dia 23 de setembre amb motiu de la Setmana de la Mobilitat». A més, asseguren, «amb aquesta mesura també s’aconseguiria descongestionar el centre de la ciutat, que queda absolutament desbordat per aquestes dates, amb cotxes que aparquen fora de les zones regulades i molts cops a les voreres».


Consideren que la concentració d’activitats festives al centre de la ciutat de Tarragona durant la Festa Major de Santa Tecla «reflecteix una greu segmentació urbanística que cal afrontar», i que «és necessari acostar les festes a les persones que viuen en barris més allunyats de la Part Alta i el centre de la ciutat, espais que habitualment apleguen un gran nombre de les activitats programades».

Per tot plegat, creuen que «una de les vies per fer front a la segmentació urbanística de la nostra ciutat és la cultura i les festes populars». És per això que pensen que «caldria desconcentrar l’oferta d’activitats culturals i festives durant tot l’any, i més concretament per Sant Magí i Santa Tecla, de manera que quedés repartida arreu del municipi». Això, diuen, «descongestionaria la Part Alta i, alhora, facilitaria que tots els tarragonins gaudissin del sentiment identitari comú que proporciona la celebració de les festes majors d’un municipi. Sabem que ja es duen a terme activitats a tots els barris de la ciutat, sobretot a través de la 'Santa Tecla a les escoles. Trobem molt encertada aquesta iniciativa, però pensem que de cara a propers anys caldria estudiar conjuntament com anar més enllà». Aquesta mesura, tot i així, asseguren que és «puntual i pal·liativa davant el problema de la segregació entre el centre i els barris de la ciutat».

 

Participació