Acomiaden amb una festa els saharauis que han passat l'estiu a Tarragona

Aquest dissabte el Parc del Francolí acollirà inflables i tota mena d'activitats

per Redacció , Tarragona, 28 d'agost de 2015 a les 09:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dissabte dia 29 d’agost, HAMMADA, Associació d’Amigues i Amics del Poble Saharaui, celebra al Parc del Francolí de Tarragona a les sis de la tarda la Festa de comiat pels 24 nens saharauis que han estat acollits per vint-i-una famílies del Camp de Tarragona durant dos mesos aquest estiu, dins del Projecte de Vacances en Pau 2015 que el Front POLISARIO junt amb entitats d’arreu de l’Estat organitza cada estiu des de l’any 1976. 

El projecte de Vacances en Pau, permet que els infants saharauis que viuen com a refugiats als campaments algerians de Tindouf tinguin l’oportunitat d’escapar per uns mesos de la seva crua realitat i de les condicions climàtiques extremes que es donen en aquella zona durant els mesos d’estiu (més de 50 ºC de temperatura, sequedat extrema, etc.). Durant l’estada als infants saharauis se’ls fa una revisió mèdica per tal de detectar qualsevol problema de salut i intentar corregir-lo i guarir-lo, cosa difícil en els campaments de refugiats per la manca de mitjans. També, durant la seva estada tenen l’oportunitat de practicar la llengua castellana que estudien a l’escola als campaments i de conèixer una altra manera de viure, una altra cultura i un medi totalment diferent i molt més amable que el seu. Des d'aquesta entitat asseguren que «ha estat un plaer tornar-los a tenir a aquí i una joia poder comptar amb les nostres estimades famílies d’acollida, gràcies al cor, la generositat i la solidaritat de les quals, aquestes i els infants experimentaran una aventura vivencial única que sempre restarà als seus cors». 


En la festa de demà a la tarda, es podrà jugar amb els inflables i a bàsquet, participar en un concurs de berenars, gaudir de l’actuació del Mag Manu i es farà el sorteig d’una estada de dos dies a un establiment de Montblanc (Cal Magret). 

 

Participació