1 de 10

Les tres tortugues babaues trobades a la Platja Llarga s'estan recuperant

Una d'elles podria tornar a posar-se en llibertat aviat | Nou de les dotze que es van recollir no han sobreviscut

per Redacció / C.B., Tarragona | 5 d'agost de 2015 a les 13:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge actual d'una de les tortugues. Foto: Departament d'Agricultura.


Tres de les dotze tortugues que es van salvar de la platja Llarga de Tarragona el 30 d'octubre de 2014 han sobreviscut. L’exhumació del niu va permetre finalment localitzar dotze tortugues vives, dues de les quals encara es trobaven a mitja eclosió de l'ou. També es van recollir nou ous que no havien tirat endavant, tretze exemplars morts i les closques trencades de 34 tortugues que s’haurien dirigit cap al mar. Les tortugues vives pensaven uns 16 grams  i mesuraven uns 4 centímetres.


Finalment, els tres exemplars que van sobreviure al Delta de l'Ebre, en un centre de recuperació, van ser traslladats a un centre especialitzat de recuperació de la fundació CRAM. Allí, han aconseguit arribar a pesar entre 600 i 800 grams i mesurar d'uns 15 a 17 centímetres. Una de les tortugues podria ser tornada al mar, segons el que acabin dient les anàlisis veterinàries. Les altres dues, que tenen problemes de mobilitat, seguiran fent rehabilitació per superar els problemes de mobilitat, ja que, si es deixessin en llibertat, no podrien enfonsar-se i, per tant, no s'alimentarien. Si finalment no milloressin, passarien a formar part d'un programa de recuperació ambiental. 

Una de les tècniques responsables, Aïda Tarragó, explica que durant els pròxims dies podrien aparèixer més nius de tortuga babaua a la costa del Camp de Tarragona. «Sabem que els dos nius que van aparèixer l'any passat a l'Arrabassada i la platja Llarga corresponen a dues parelles de tortugues diferents», explica Tarragó. Cal recordar que, en cas de trobar un niu s'ha d'avisar al 112, allunyar-se deu metres i no molestar els animals. 

 

 

Participació