Ballesteros s'avança i convoca el ple extraordinari dels Jocs al setembre

Dijous havien de mantenir una reunió entre ells per parlar de la data que proposarien, sempre abans d'acabar el mes d'agost | El PSC vol guanyar temps amb l'evolució de les obres, malgrat sumar ja la majoria al plenari amb el PP i Unió

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 22 de juliol de 2015 a les 16:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Recreació virtual de la futura Anella Mediterrània de Tarragona.


L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha convocat per al 4 de setembre el ple extraordinari per debatre sobre els Jocs Mediterranis 2017. Un ple que els grups d'Esquerra i de la CUP havien volgut impulsar i que possiblement obtindrien el suport de Ciutadans i d'Iniciativa, sumant així els nou consellers necessaris - de 27 - per exigir-ne la convocatòria. Aquest moviment d'última hora ha agafat amb el peu canviat als grups municipals de l'oposició, que aquest dijous tenien prevista una reunió al matí per acabar de perfilar la demanda i, a la tarda, fer-la oficial. L'anunci els ha arribat a les dues del migdia d'aquest dimecres i segons fonts consultades per TarragonaDiari.cat demanaran que es canviï la data, donat que la voluntat era que fos abans del mes d'agost, previ al desenvolupament de la primera fase d'obres. L'hora, a dos quarts de deu del matí, tampoc aniria d'acord amb la proposta que tenen previst fer aquests grups de traslladar els plens a la tarda.


D'aquesta manera, el govern municipal vol guanyar temps, com l'ha estat guanyant aquests darrers dos mesos, no proporcionant la informació requerida fins aquest dimecres mateix, quan s'ha rebut l'última documentació. Des del passat 24 de maig, quan tres grups nous com Esquerra, Ciutadans i la CUP - crítics amb els Jocs - van demanar els contractes i tot el que s'ha fet fins ara amb els Jocs del mediterrani, que l'Ajuntament encara no els l'havia facilitat. Aquest estiu es té prevista l'obertura del procés de licitació de la urbanització de la zona propera a Campclar on actualment hi treballen les màquines fent el moviment de terres, per aquest motiu des de l'oposició es considerava urgent tancar la qüestió abans de marxar de vacances.

El conseller responsable dels Jocs, Javier Villamayor, ha explicat en un comunicat que es realitzarà la sessió plenària al setembre «perquè és quan tots tindran tots els elements per poder debatre amb profunditat sobre aquest projecte de ciutat», uns elements que fonts consultades per aquest diari podien ser analitzats durant aquesta setmana i portats a plenari la setmana vinent.

 
L'ordre del dia no defineix l'estructura del ple. Segons el consistori: «el ple és un espai de debat on totes les formacions polítiques podran fixar el seu posicionament. La convocatòria d’aquesta sessió plenària demostra una predisposició total a debatre un projecte que necessàriament ha de comptar amb el compromís i unitat de tots. En definitiva, es una excel·lent oportunitat per proporcionar tota la informació referent a un projecte de ciutat, de territori, de país i d’Estat». En aquest sentit, el govern municipal apunta a l'Estat a l'espera que els diners demanats per poder encarar aquest esdeveniment amb garanties arribin properament. De tota manera, el vot majoritari als Jocs està assegurat pel suport majoritari dels regidors del PSC (9), el PP (4) i Unió (1).

 

Participació