Els treballadors d'EMTE volen que s'actuï amb mà dura contra l'empresa

Han agafat empleats de la delegació de Barcelona per substituir els que estan en vaga | Aquest matí han presentat una denúncia a Inspecció de Treball i volen arribar a la via penal

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 22 de juliol de 2015 a les 12:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els treballadors reclamen l'actuació de l'administració. Foto: Josep M. Llauradó


Una vintena de treballadors d'EMTE així com membres d'altres organitzacions han presentat aquest matí una denúncia a Inspecció de Treball pel que consideren una «vulneració del dret a vaga». Precisament dilluns van començar una vaga indefinida però van veure que en una de les seves tasques - que amb la vaga quedaria pendent -, com és el manteniment de la incineradora de Constantí, l'empresa hi ha enviat un grup de quatre persones de la delegació que tenen a Barcelona. COMSA-EMTE acumula dues amonestacions però l'administració encara no ha actuat decididament contra aquestes pràctiques, per això volen fins i tot elevar-ho a la via penal.


«A la incineradora no hi ha serveis mínims, està de parada», diu el delegat sindical Manuel Vidal, «però així justifiquen que ells estan allà dins». Les parades programades solen comportar una càrrega de feina important, per tal que la planta estigui el mínim temps aturada i es puguin arreglar les avaries que no es poden fer mentre dura l'activitat. Aquesta parada va començar divendres i volien aprofitar la pressió sobre l'empresa d'aquests dies. «Això sembla una colònia franquista, l'administració està sempre al costat de l'empresari», diu Vidal, «volem que s'actuï amb mà dura ja». Des que dilluns va començar la vaga, els treballadors d'aquesta companyia situada al polígon de Constantí tan sols s'han pogut reunir un cop amb la direcció i ja els han anunciat que a banda de l'expedient plantejat es vol anar més enllà en la retallada de sous i de personal.
 

Manuel Vidal, aquest matí a Inspecció de Treball. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació