Una subrogació exprés de l'IMSS a l'Ajuntament alerta la CUP

El grup municipal creu que no s'entén l'eliminació de la plaça de cap dels serveis jurídics

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 15 de juliol de 2015 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: NoticiesTarragona


A banda de les setze mocions que es debatran al proper ple, un dels punts previs, establerts per l'equip de govern, el 4.5.13, a l'apartat de Recursos Humans, parla de «Modificar el catàleg i la relació de llocs de treball de personal laboral». El punt en concret és ampli i inclou alhora la correcció d'un sou de dues treballadores de diners que van deixar de cobrar i que els pertoquen, però també la subrogació d'una jurista de l'Institut Municipal de Serveis Socials cap a l'Ajuntament de Tarragona.


En tractar-se de dues empreses diferents, caldria convocar un concurs per la plaça de lletrada als serveis jurídics del consistori, plaça que ara ocuparà Pilar Palau, sense concurs. La CUP ha apuntat que hi ha «sentències contradictòries» sobre si realment es poden fer subrogacions individuals exprés - les subrogacions normalment són col·lectives. Sobre la tasca que desenvoluparà Palau als serveis jurídics preguntarà el grup municipal el proper ple de divendres. Aquest diari ha pogut saber que aquesta treballadora va ser contractada per l'IMSS el 14 de juliol de 2008 amb jornada parcial i alhora és la dona de l'exsecretari de l'ajuntament, Ponç Mascaró, qui va deixar el càrrec el 2009 després de trenta anys de servei, des de 1982, i també va ser assessor d'alcaldia a l'Ajuntament de la Canonja fins al 2011.

Tot plegat forma part d'una situació «complexa», segons la CUP, que afecta a l'estructura organitzativa del consistori, una estructura que s'hauria d'haver establert entre 2004 i 2005, amb la cessió del contracte per valor de 90.000 euros, per fixar quines funcions té cada treballador a l'empresa. Un dels aspectes sobre els que el grup municipal vol informació és per què s'ha suprimit la plaça de cap dels serveis jurídics i s'han atribuït les seves responsabilitats a la d'Oficial Major, avui també buida per jubilació. Segons el conseller Jordi Martí, «s'hauria d'haver suprimit la més cara, la d'Oficial Major, i ara l'Oficial Major cobrarà vint mil euros més».


L'Ajuntament externalitza la seva defensa en serveis jurídics privats malgrat tenir-ne de propis

Laia Estrada, consellera de la CUP, ha posat sobre la taula aquest matí en roda de premsa que algunes de les denúncies en què l'Ajuntament hi està personat no fa servir els seus serveis jurídics sinó que en contracta de privats. És el cas que l'ocupa a ella mateixa, que es troba immersa en un procés judicial per una acció contra la pressió estètica durant les Rebaixes el passat 7 de gener de 2009 quan militava a Cau de Llunes, el col·lectiu feminista de la ciutat, davant d'una coneguda botiga de roba de la Rambla Nova.

 

Participació