Mediterrània «marca paquet» davant la Plataforma Cel Net

La fundació, amb el suport del PSC, presenta una segona moció perquè es dugui a terme un estudi epidemiològic | Aquest dimarts al matí han realitzat una jornada de neteja a la platja del Miracle

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 14 de juliol de 2015 a les 14:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ángel Juárez, portaveu de la Fundació Mediterrània-Mare Terra, aquest dimarts al matí a la platja del Miracle. Foto: Josep M. Llauradó


La proposta de moció presentada per Mediterrània serà assumida pel Partit Socialista en el plenari d'aquest proper divendres. Proposen impulsar un estudi no només de la qualitat de l'aire sinó també del menjar, la beguda i altres elements i com això afecta en la societat del Camp de Tarragona. Ángel Juárez, el president de la fundació, ha volgut marcar perfil davant l'altra moció que sí que compta d'inici amb el suport de la majoria del plenari assegurant que «és l'assignatura pendent en aquesta ciutat de tota la vida i esperem que donin suport a la moció». Afirmen que han parlat amb tots els grups municipals però encara no els han comunicat el sentit del seu vot.


Juárez ha aprofitat per carregar contra la Plataforma Cel Net posant en dubte que aquests confiïn en els tècnics i els científics del territori. Cel Net va realitzar el primer estudi, al polígon químic Nord, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Juárez apunta que «estic defensant la universitat de la meva ciutat i ja adelanto que Cel Net estem parlant de la Politècnica de Barcelona, defenso els nostres tècnics, els nostres científics, que són molt bons, de la Rovira i Virgili». La moció, tal com va respondre la Plataforma a la consellera socialista Begoña Floria, no indica però a quina universitat s'ha de cedir l'estudi. Juárez també ha carregat contra altres entitats ecologistes: «fa nou anys vam voler fer l'estudi de les olors i ens van tatxar de col·laboracionistes perquè tocàvem la porta també de l'AEQT perquè aportessin la part que els toca». Ara, la moció de Cel Net precisament es planteja la creació d'un fons econòmic amb l'ajut de tot tipus d'agents socials, institucionals i econòmics.

Quaranta nens de Bonavista participen de la jornada de neteja de la platja del Miracle


Aquestes declaracions s'han produït en el marc de la presentació de la vint-i-quatrena edició de la jornada 'Dia de neteja de la platja', organitzada per aquesta mateixa fundació. L'activitat, que s’ha portat a terme per tercer any consecutiu a la platja del Miracle, ha comptat amb la participació d’una quarantena de nens que estan fent el campus de futbol d’estiu del Racing de Bonavista. Així mateix, una vintena de voluntaris de Mediterrània s’han sumat a la iniciativa i han col·laborat en la neteja del litoral. 

Al voltant de les onze, una hora més tard de l'inici, ha arribat l'hora de les sirenes de 'Sirenas Mediterranian Academy', que han aparegut des del mar i s’han apropat fins a la riba. Aquest element els ha ajudat a descriure els problemes mediambientals a les platges. Entre les deixalles - uns quaranta quilos - que solen trobar en aquest tipus d'activitats hi ha material de plàstic, llaunes, vidre i burilles de cigarretes, deixalles que si no es retiren triguen centenars d'anys a desintegrar-se.

 

Les sirenes han estat presents en l'acte de sensibilització. Foto: TarragonaDiari.cat

 

Participació