Iniciativa vol que l'Ajuntament de TGN defensi l'Hospital Joan XXIII

Darrerament s'ha denunciat la cessió d'alguns serveis a la xarxa privada

per Redacció, Tarragona | 13 de juliol de 2015 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


La regidora Arga Sentís se sumarà a la defensa de la sanitat pública amb una moció aquest divendres al ple. El grup municipal d'Iniciativa reclama que l'Ajuntament de Tarragona doni suport a la corporació de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i «reivindicar-ne el seu paper de centre de referència del sistema públic de salut a la ciutat i al Camp de Tarragona». La formació ecosocialista s'afegeix a la demanda que es retornin els serveis traspassats provisionalment a centres privats. La moció conté també un punt referent al govern de la Generalitat, emplaçant-lo a «mantenir i augmentar si calgués la integritat dels serveis i prestacions de l'Hospital Joan XXIII i de l'Institut Català de la Salut a Tarragona».

 
Aquestes reclamacions arriben després que treballadors i sindicats de l’Hospital Joan XXIII hagin denunciat el traspàs encobert de serveis i prestacions des de l’Hospital Joan XXIII, de l’ICS, cap a centres dependents de la Xarxa Santa Tecla. Concretament, han indicat que la unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), tancarà per obres el proper mes d’octubre. Durant el període, encara no establert, que aquest servei del Joan XXIII no estigui disponible, els treballadors denuncien que les intervencions quirúrgiques es duran a terme en les instal·lacions del CAP Llevant, de la Xarxa Sanitària Santa Tecla. En aquest mateix sentit, ICV-EUiA ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya.

 
Sentís ha indicat que «la incertesa sobre el futur de la sanitat pública a la nostra ciutat s’ha d’acabar. Cal, doncs, que l’Ajuntament es pronunciï clarament sobre aquesta qüestió i encapçali la defensa d’aquest servei públic essencial».


Moció presentada per Arga Sentís de suport a la sanitat pública. / ICV-EUiA Tarragona

 

Participació