Troben una femella de macaco en perill d'extinció en un domicili de Constantí

L'animal va ser intervingut i es troba en mans d'una fundació animalista | Pel que fa al propietari se li va aixecar una acta per una infracció de contraban

per ES/Redacció , 25 de juny de 2015 a les 13:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una femella de macaco de Beberia (Macaca sylvanus), també conegut per «mico de Gibraltar» una espècie catalogada com a protegida, vulnerable i en perill d’extinció, ha estat intervinguda en un domicili de Constantí després que la Guàrdia Civil l’hagi trobat dins d’una gàbia de vuit metres cúbics, aparentment ben cuidat i en un bon estat de salut.

El cos policial, acompanyats d’una veterinària i membres de la Fundació d’Acollida d’Animals Exòtics AAP Pridomus i l’Associacició FAADA es van personar al domicili amb l’autorització prèvia del propietari. Aquest no va poder acreditar la tinença lícita de l’animal i com a consegüent se li va intervenir l’animal. Posteriorment van aixecar una acta per una infracció de contraban i l’animal va ser dipositat a la Fundació AAP i al mateix temps a disposició de l’Organisme d’Aduanes i Impostos Especials de Tarragona.


La Guàrdia Civil i la Fundació, amb seu a Barcelona, tenen un acord de col·laboració amb el qual es fan càrrec dels primats i altres mamífers exòtics i a més es dediquen a l’assessorament, acció i defensa dels animals.

 

Participació