Mas-Colell deixa en mans del nou Govern el futur de BCNWorld

La diputada Hortènsia Grau (ICV-EUiA) ha demanat que s'aprofiti la convocatòria d'eleccions per aturar el projecte

per Redacció, 19 de juny de 2015 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els terrenys de BCN World al fons, a tocar de PortAventura, vistos des d'una urbanització del Cap Salou i amb camps de golf en primer terme. Foto: SalouDiari.cat


El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que el Govern no aturarà el projecte de BCN World per la proximitat de les eleccions del 27-S. En resposta a una interpel·lació parlamentària de la diputada d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, el conseller ha garantit que el futur Govern «es trobarà un projecte en marxa, de gran envergadura econòmica i amb inversors potencials», i ha dit que serà el nou executiu qui n'haurà de decidir el seu futur. Grau ha constatat que, amb la retirada de Veremonte, l'executiu té una oportunitat per fer marxa enrere i «repensar» el projecte. «Un Govern que està en crisi, trencat i a finals d'un mandat, no pot deixar una hipoteca», ha reblat la diputada.


El Govern no paralitzarà el projecte que preveu la instal·lació de diversos complexos turístics integrats al CRT de Vila-seca i Salou, a tocar de PortAventura, per la proximitat de les eleccions del 27-S. «El que no farem és aturar-ho, deixar-ho córrer i deixar-ho pel proper Govern perquè hi hagi unes eleccions. No sé qui governarà el proper mandat, i si vol agafar el projecte i llençar-lo per la finestra serà la seva decisió, però es trobarà damunt la taula tota la feina que s'ha fet», ha defensat aquest dijous al vespre al Parlament el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. 

Després de fer un repàs cronològic del projecte, el conseller ha recordat que preveuen presentar a informació pública a mitjans de juliol el Pla Director Urbanístic i s'ha mostrat «optimista» pel que fa als tres inversors -Melco, Hard Rock i Grup Peralada- que es mantenen dins el projecte. Mas-Colell ha apuntat també que els costos d'urbanització del projecte es carregaran als inversors i ha defensat que l'opció de compra dels terrenys signada amb 'la Caixa' «no ha suposat cap despesa per a la Generalitat». 


El conseller ha garantit que els metres quadrats d'edificabilitat residencial seran «els mateixos» que els que preveu la normativa vigent «aprovada pel tripartit». Mas-Colell ha insistit que el projecte serà molt positiu per a la indústria turística del territori, que crea riquesa i llocs de treball. «Els projectes importants passen per incidències, anades i tornades, i corbes, però van avançant, i un exemple és el què va passar fa 20 anys amb PortAventura», ha manifestat.

Grau també ha acusat el Govern d'haver mentit des que es va aprovar el projecte. «Deien que no caldria modificar el plantejament urbanístic ni caldria canviar la legislació sectorial. També van dir que es crearien 20.000 llocs de treball, que van acabar rebaixant-se a 12.000 i a dia d'avui no se sap si finalment se'n crearà cap», ha exposat. Grau ha criticat que el Govern va aprovar el projecte gràcies al PSC, amb un consens «pírric», i ha denunciat que BCN World busca «maximitzar» els beneficis privats i s'ha convertit en «un tracte de favor» a 'la Caixa'.

 

Participació