Talls de llum i de carreteres al Tarragonès per la tempesta

Un llamp també va provocar el trencament d'una canonada de Gas Natural a Constantí

per Redacció , 14 de juny de 2015 a les 02:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat per les fortes tempestes que aquest diumenge a la matinada afecten les comarques de Tarragona. A causa del temporal, diversos municipis s'han quedat sense subministrament elèctric. A les 0.30 hores no tenien llum 920 clients de la Pobla de Mafumet, 355 de Constantí, 130 de Vilallonga del Camp i 14 de Tarragona. També s'ha hagut de tancar la circulació de vehicles al pont que permet accedir al barri del Serralló de Tarragona i a la N-240a estan tallats els accessos al barri del Campclar i a la Canonja.

Paral·lelament, s'ha hagut de tallar l'A-27 a Constantí a causa d'un incendi que probablement ha estat causat per la tempesta elèctrica i que ha trencant una canonada de Gas Natural, provocant una impressionant imatge que ha causat l'alarma a la població. 


Ja a les sis de la matinada, Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat aquesta matinada a Prealerta el Pla Inuncat en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per la disminució de les afectacions puntuals que s'han produït a Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès la passada nit i aquesta matinada per un front tempestuós molt actiu i acompanyat de molts llamps. L’incident s’ha concentrat a la ciutat de Tarragona i al seu voltant més proper, amb una intensitat màxima de 34’3 l/m2 en 30 minuts, i una acumulació total de 43’4 l/m2 a Tarragona.

El telèfon d'emergències 112 ha registrat un total de 270 trucades per incidències relacionades amb l’episodi, des d'afectacions al subministrament elèctric fins a inundacions de zones baixes i persones que havien quedat inicialment atrapades en situacions de mobilitat amb el seu vehicle. No hi ha constància de ferits. Pel que fa a les incidències viàries, les afectacions més importants han estat: el tall de la N-340 a l'alçada de la Canonja per inundació; de la N-340a a l’alçada de Campclar per inundació; del pont del Serrallo, pel carrer Pere Martell tallat per inundació; del túnel d’accés al Carrefour al nord oest de Tarragona, entre la A-7 i la T-11 a la zona d’oci les Gavarres tallat per inundació, sent aquest un punt inundable freqüentment quan plou; i de la T-721 entre la Pobla de Mafumet i Constantí per inundació. Totes s'han anat normalitzant.


La flama que cremava a l'estació de bombeig de Gas Natural de Constantí fruit probablement d'un llamp ha deixat de cremar a les 03.30 hores, un cop ha cremat tot el gas que hi havia en la secció propera al foc, sense cap risc per a la població, tot i que pot haver-hi alguna afectació al subministrament de gas.

 

Participació