​La CUP diu a Ballesteros que no li donarà suport a la sessió d'investidura

En la reunió mantinguda aquest dimarts només van trobar punts en comú en les polítiques de mobilitat i de medi ambient

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 10 de juny de 2015 a les 09:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

D'esquerra a dreta: Conchi de Tera, Jordi Martí Font, Laia Estrada i Marc Ferré. Foto: Josep M. Llauradó


Els consellers electes de la CUP de Tarragona i una representació de l'assemblea local han mantingut la primera reunió formal amb Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de Javier Villamayor.


A la reunió el PSC ha informat de les principals línies d'acció política que es defensaran des del govern municipal. En relació a aquestes línies, la CUP discrepa de l'anàlisi de l'alcalde pel que fa a l'enfocament de les polítiques socials. Jordi Martí ha afirmat que «Ballesteros presenta com a polítiques amb sensibilitat social allò que en realitat només són mesures de contenció de la despesa pública des d'un Ajuntament endeutat amb crèdits bancaris».

La CUP també ha qüestionat que el candidat socialista presenti els Jocs Mediterranis com una oportunitat per millorar les condicions de vida als barris de ponent. Pel contrari, Laia Estrada ha assenyalat que «els Jocs Mediterranis endeuten la ciutat, i el que cal és una intervenció directa sobre els barris, mitjançant una redistribució del pressupost municipal».

La formació independentista també ha destacat la llunyania amb el PSC en relació «al procés de privatització encoberta de la sanitat a Tarragona, via els Plans Funcionals», així com amb la necessitat de dur a terme l'estudi de la qualitat de l'aire al Polígon Sud «especialment després de l'incident del núvol tòxic que va afectar el barri de Bonavista», segons els consellers electes.

En canvi, la necessitat de desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible impulsant el transport públic i les xarxes peatonals i de bicicleta, així com la necessitat de salvaguardar l'Anella Verda, han estat punts d'aproximació entre ambdós grups polítics.


Per últim, la CUP ha plantejat aprofundir en els mecanismes de participació ciutadana «davant d'una alcaldia que mostra absoluta indiferència envers propostes de radicalització democràtica viable com ara els pressupostos participatius», segons Eduard Laguens, membre de l'assemblea local. En aquesta mateixa línia, la candidatura anticapitalista ha lliurat la proposta de codi ètic a l'alcalde de la ciutat i ha conclòs la reunió informant-lo que no donaran suport a la seva investidura.

 

Participació