Les obres del Mercat, motiu de picabaralla electoral

Albert Abelló afirma que estan aturades per falta de material i el govern municipal ha sortit a desmentir-ho

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 20 de maig de 2015 a les 17:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de les obres del mercat aquest dimecres a la tarda. Foto: Josep M. Llauradó


L'equip d'ESPIMSA i el govern municipal han volgut sortir aquesta tarda en roda de premsa a respondre alguns fets dels que han tingut notícia. Segons la tinent d'alcalde Begoña Floria, aquest migdia a les dotze «Albert Abelló i Jordi Sendra han passejat pels comerços de l'entorn del Mercat Central a dir mentides i amb absoluta falta d'escrúpols». Floria ha assegurat rotundament que «s'ha generat una alarma innecessària que afecta comerciants i veïns, amb mentides i manipulacions, amb interessos electoralistes». La també consellera de mobilitat ha destacat que «Albert Abelló té deu parades de forma directa o familiars al Mercat i ha posat pals a les rodes a les obres en repetides ocasions».


No tan rotund ha estat el director de les obres, Rafel Cabré, que s'ha mostrat sorprès per haver de donar explicacions sobre el seu desenvolupament, «no sabem si ha estat un problema induït pels comerciants o per qui». En aquest sentit, fonts de Convergència asseguren que en cap cas han «passejat» pels comerços, sinó que han estat alguns comerciants els que han alertat el candidat i expresident de la Cambra de Comerç.

Uns comerciants sensibles a qualsevol cosa que passi

La consellera de Comerç Patricia Anton ha aclarit que «els pagaments estan al dia» i que «a dins hi ha nou mil metres quadrats de pedra pendent de col·locar i el ciment arriba avui a la tarda». Anton demana «responsabilitat» en plena campanya, «no entrem en l'organització interna de l'empresa adjudicatària, s'estan complint els terminis». Des del govern municipal alerten que qualsevol informació afecta als comerciants i als veïns de l'entorn, «no es pot jugar amb la gent que ha patit molt durant vuit anys», deia Floria, que afegia, «les obres són molt sensibles, la ciutadania està molt atenta al que pugui passar». 

El govern municipal, doncs, demana «treure de la campanya electoral les obres del Mercat» i han traslladat un missatge de «tranquil·litat» a l'entorn, a través de trucades telefòniques amb els comerciants que tenien dubtes.


Segons Abelló, les obres estan aturades per falta de formigó

Albert Abelló ha qualificat d'«incapacitat absoluta» del govern municipal socialista davant  el que consideren «la nova aturada de les obres del Mercat Central». Tot i que els obrers seguien treballant aquesta dimecres a la tarda, el candidat convergent insistia que «si les obres s’han aturat a tres dies de les eleccions, no volem saber que passarà si a partir del 25 de maig els socialistes continuen al capdavant de l’Ajuntament de Tarragona». De fet, diu que és «inacceptable» que el PSC «estigui intentant amagar l’actual aturada de les obres». Tant els comerciants de l’entorn com diversos operaris dels treballs del Mercat Central, han assegurat aquest matí que l’empresa encarregada de subministrar el formigó no ha portat més material a causa dels impagaments dels últims mesos. Davant de tot això, Abelló ha exigit transparència al grup municipal socialista, que esclareixi els fets i, sobretot, es posi en contacte amb els veïns i comerciants afectats per donar-los tota la informaciò de primera mà.

Els terminis diuen que les obres s'acaben al juny

Tot i la picabaralla preelectoral, els terminis anunciats per l'Ajuntament pel que fa a les obres dels carrers Colom, Governador González i Reding està previst que finalitzin el proper mes de juny. Restarà pendent d’urbanitzar la plaça Corsini, ja que fins que els paradistes no obrin les seves parades a l’interior del mercat i es desmunti la carpa no es podran portar a terme. A banda, les obres interiors de l'edifici i també de l'aparcament soterrat estan executades «en un 85%», segons el mateix govern municipal, ja que en aquest moment «s'estan prioritzant les obres d'urbanització». La finalització de les obres interiors es podrà determinar en el moment en que es coneguin el nombre final de paradistes que ocuparan el nou Mercat i que aquests executin les obres de les seves parades, obres aquestes que cada paradista te l’obligació d’executar. Una vegada instal·lats al nou Mercat, es podrà procedir a desmuntar la carpa i finalitzar les obres d’urbanització de Corsini.

 

Participació