ICV-EUiA carrega contra els projectes urbanístics faraònics

Aquest migdia han presentat les seves propostes en matèria d'urbanisme a Tarragona

per Redacció, Tarragona | 8 de maig de 2015 a les 17:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Laura Fages, Arga Sentís i Loli Campos, aquest migdia a Sant Salvador. Foto: TarragonaDiari.cat


La cap de llista d’ICV-EUiA ha recordat avui que en totes les campanyes electorals sempre s'esmenten projectes de grans infrastructures que mai no s’arriben a fer, i ho ha contraposat amb l’actitud ecosocialista. ICV-EUiA és partidària d’un urbanisme a mida de les persones.   

 
«Nosaltres no entrarem en aquesta subhasta, on sempre hi ha qui ofereix més plans i més obres. No és realista, perquè aquestes declaracions es fan sense saber si hi ha disponibilitat pressupostària o si les altres administracions col·laboraran en el projecte. A l’hora de la veritat, totes aquestes coses que s’ha promès es queden sense fer», ha dit Sentís.

 
La cap de llista ha afegit que «el  nostre model urbanístic és el de les coses que necessiten els veïns i les veïnes. Volem cosir la ciutat. Crear continuïtat urbana amb carrers i no amb carreteres. Volem rehabilitar els espais públics degradats perquè siguin punts de trobada i no descampats, i volem que es facin totes aquelles actuacions que, sumades, fan que la ciutat sigui un lloc acollidor per a les persones que hi viuen». Sentís ha definit aquesta proposta com «l’urbanisme de la quotidianitat».

 
Propostes d'urbanisme d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Tarragona
Hàbitat urbà sostenible i social

Repensarem Tarragona sota criteris de respecte al medi ambient i millora de la qualitat de vida dels habitants i usuaris de l’espai urbà. Hem de garantir el dret a la ciutat, una ciutat per tothom, més justa i verda. Afavorirem la diversitat del territori, mantenint la referència de la seva matriu biofísica.
Protegirem els espais naturals, agraris i no urbanitzables en general com a components de l’ordenació del territori, en especial la franja costanera entre Tamarit i  el port de Tarragona i l'Anella Verda.
Farem una ciutat compacta, amb complexitat urbana i usos diversificats.
Augmentarem el benefici públic en les operacions urbanístiques.
Moderarem el consum de sòl.
Afavorirem la cohesió social del territori, eliminant la segregació espacial de les àrees urbanes i evitant que es reprodueixi novament.
Defensarem un model de comerç urbà, de proximitat i estructurador dels barris i el centre urbà.
Promourem un model turístic responsable.
Protegirem i preservarem el teixit històric, reconeixent com a tal no només el centre històric.  Defensarem i promocionarem el patrimoni arqueològic, en especial el que està inscrit en la llista UNESCO de Patrimoni Mundial. Farem accions de protecció del patrimoni arquitectònic i industrial.
Facilitarem una política d’habitatge eficaç i urbanísticament integrada.
Impulsarem la rehabilitació i la regeneració de sòl i teixits urbans en les zones degradades.
Els nous creixements han de ser compactes i en continuïtat.
 
Infraestructures accessibles i amb eficiència
 
Una ciutat amb espai per viure. Això vol dir reduir espai pels cotxes i generar-ne més per les persones, per millorar la reducció del soroll, la qualitat de l’aire. Millorarem el transport públic i fomentarem pràctiques de reducció, reutilització i reciclatge en la gestió de tots els béns i recursos.
Prioritzarem accions públiques per a vianants, ciclistes, transport públic i cotxe compartit en les seves modalitats.
Fomentarem una mobilitat més segura.
Augmentarem espai públic per les persones, reduint-lo pel trànsit motoritzat.
Crearem un servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques a tota la ciutat per fer-lo accessible a totes les edats.
 
Una ciutat generadora de cohesió social i inclusió
 
Una comunitat saludable i feliç va més enllà del creixement del PIB i és saludable,
cohesionada i pacífica. És un lloc on la gent gaudeix de la qualitat de vida, serveis com les infraestructures eficients, i té garantits drets com l'educació, la sanitat o la cultura. Incrementarem la qualitat de vida i les oportunitats de desenvolupament humà. Afavorirem una bona convivència, basada en la inclusió, l’equitat, la solidaritat, el respecte i la confiança.

 

Participació