Una primera encartellada a mig gas

Set formacions polítiques assisteixen al tradicional acte a la Rambla Nova | Menys simpatitzants i menys dispendi econòmic per encarar els últims quinze dies de campanya

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 8 de maig de 2015 a les 00:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Diferència substancial entre l'encartellada de 2011 i la de 2015. L'escenografia plantejada per enganxar el primer cartell oficial de campanya ha distat molt aquesta nit de com es va desenvolupar fa quatre anys. D'una banda, per l'afluència de simpatitzants - inferior - acompanyant cadascun dels candidats, cosa que s'ha notat especialment en el cas de Convergència i Unió. Els partits - tret d'alguna excepció - tampoc no han cridat al mateix nivell, trepitjant-se els uns als altres, com solia passar.

Sí que hi ha hagut, com és tradicional, soroll, molt de soroll. Alhora que els d'Iniciativa - els primers en arribar - ballaven swing i entonaven les cançons més obreristes, el PP no parava de cantar l'amparito, ERC cridava «independència» i Ciutadans «Tarragona pide cambio». Les banderes no han estat absents malgrat que més que en altres anys. Les senyeres convergents, les estelades republicanes, les espanyoles populars i les tarragonines dutes per diversos partits han acompanyat el camp visual dels vora dos centenars de persones que s'han aplegat a la Rambla Nova, a l'alçada de Teatre Tarragona. Totes les candidatures han respectat els cartells enganxats per la CUP amb missatges dirigits a ells i, en general, no els han tapat.


Ballesteros no s'embruta les mans

A diferència d'altres candidats, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros no ha agafat escombra i cola per enganxar el cartell oficial de campanya. Després d'un acte familiar amb diversos simpatitzants a l'entrada del Teatre Tarragona, el que possiblement sortirà reelegit com a alcalde ha estat protagonista d'una «encartellada digital». El dispendi del PSC ha estat el més pompós, amb tres projectors, un d'ells apuntant a la part superior de la façana del teatre amb el dibuix de la seva cara. Els altres dos, sobre una lona, exihibien un vídeo que, un cop enretirada la lona, s'ha mostrat el cartell de campanya i, tot seguit, han fet la foto de família.


Pau Ricomà s'abraça amb Sergi de los Ríos i encartella un taxi

Una de les imatges més tendres d'aquesta primera nit electoral ha estat l'abraçada entre l'actual cap de llista i l'exregidor d'Esquerra Sergi de los Ríos. Pau Ricomà no ha volgut fer la primera encartellada sense abans encomanar-se al que va ser membre del govern municipal entre 2011 i 2015. Aquesta no ha estat l'únic fet destacable dels republicans, que han pujat un taxi a la vorera i hi han enganxat un cartell més petit a dues portes laterals com a exemple del que circularà aquests propers quinze dies en una vintena de vehicles.


Absència de la resta de candidatures i aparició d'un grup musical promocionant el seu disc

Una altra de les diferències respecte a anys anteriors ha estat l'absència de sis de les tretze candidatures que es presenten a les eleccions municipals de Tarragona. A banda de la CUP, amb la seva encartellada reivindicativa, ni UPyD, ni Ganemos, ni PACMA, ni Escons en Blanc, ni Alternativa Motor y Deportes han fet acte de presència enganxant el seu cartell entre els grans partits. Qui sí que ha aparegut és el grup de música tarragoní Sifora Kemfai Elföll, promocionant el seu nou disc que, en mig de la cridòria electoral, han afegit un to humorístic a l'acte.

Cara i lema: sense innovació en els cartells

Tot i que la majoria de lemes ja eren coneguts, qui durant aquests dies passegi per zones amb plafons electorals s'adonarà de la manca de diversitat pel que fa als dissenys dels cartells. La vella fórmula de la foto del cap de llista i el lema de campanya ha fet posar d'acord totes les formacions, sense cap innovació per part de cap d'elles, destacant, potser, el lema en forma de pregunta d'Arga Sentís (ICV-EUiA) «Lluitem junts/es?». 


 

La imatge projectada de Josep Fèlix Ballesteros, aquesta nit al Teatre Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 

Josep Fèlix Ballesteros s'ha dirigit als simpatitzants i a la premsa des d'un petit escenari, amb l'encartellada digital. Foto: Josep M. Llauradó

L'encartellada de PP ha comptat amb banderoles logotipades i també d'espanyoles. Foto: Josep M. Llauradó

 

Ciutadans i Ara, uns al costat dels altres, aquesta nit a l'encartellada. Foto: Josep M. Llauradó

 

Albert Abelló, eufòric en la seva primera encartellada. Foto: Josep M. Llauradó

 

El grup Sifora Kemfai Elföll ha volgut promocionar-se en aquesta primera encartellada. Foto: Josep M. Llauradó

 

El número 2 de Ciutadans, Pedro Sánchez, pletòric en aquesta nit electoral. Foto: Josep M. Llauradó

 

Pau Ricomà ha presentat la novetat d'aquesta campanya a Esquerra Republicana. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació