La CUP fa la primera encartellada de campanya en bancs i mútues

Han estat un dels únics que no han assistit a l'acte tradicional, malgrat que hi han deixat empremta

per Redacció, Tarragona, 8 de maig de 2015 a les 00:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge dels plafons encartellats per la CUP. Foto: Josep M. Llauradó


La CUP de Tarragona ha donat aquesta nit el tret de sortida a la campanya electoral de les municipals del 24 de maig com la resta de formacions polítiques, però no s'ha sumat a la tradicional enganxada de cartells. La candidatura anticapitalista va voler posar de manifest que, segons Laia Estrada, «la CUP està de 'campanya' tot l'any, i els 15 dies de campanya electoral no interrompen la feina que fem dins les lluites socials en defensa dels drets de les classes populars».


Així, doncs, la CUP ha substituït l'enganxada de cartells electorals d'arrencada de campanya per «l'activitat habitual que desenvolupa la candidatura durant tot l'any: la lluita per la sanitat pública, l'habitatge, els drets laborals de la classe treballadora, la defensa mediambiental, la igualtat de gènere, etc.», afegeix Estrada.

Alguns dels escenaris escollits han estat seus bancàries, mútues sanitàries, i multinacionals com Movistar, en relació a la vaga que mantenen alguns dels seus treballadors. Una altra de les feines habituals de la CUP de Tarragona al llarg de l'any ha estat el seguiment de la política municipal, per això han decidit avançar-se a la resta de formacions polítiques i emprar els plafons del tram de dalt de la Rambla Nova per a plasmar-hi preguntes relacionades amb les «Grans Runes», els pressupostos participatius, casos de corrupció com Inipro o la Xarxa Santa Tecla, o la necessitat de l'estudi ambiental al Polígon Sud.

Amb aquestes accions i sota el lema «De llevant a ponent, bufa un nou vent!» Laia Estrada ha afirmat que esperen aconseguir representació a l'Ajuntament de la ciutat «per a poder defensar una manera diferent d'entendre i practicar la política municipal, basada en la participació, la lluita contra la corrupció i la defensa clara dels interessos de les classes populars». Més enllà dels resultats, però, afirma que «la campanya, igual que a les passades autonòmiques, servirà per a enfortir el moviment i les lluites socials i polítiques del carrer, que és d'on vindran les veritables possibilitats de transformació».
 

Imatge d'una encartellada de la CUP al Banc d'Espanya. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació