Els treballadors de Correus reprenen les mobilitzacions

per Redacció , Tarragona, 1 de maig de 2015 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els treballadors de Correus es van concentrar ahir a la Rambla Nova. Foto: Carmel Borràs


Aquest dijous al migdia els treballadors de Correus, majoritàriament delegats sindicals, es van concentrar als peus de l'edifici d'Hisenda en el que serà la primera mobilització d'un calendari pretesament coincident amb la precampanya i l'enviament de la propaganda electoral. Reclamen millores salarials, la defensa del Conveni i, en cas de no atendre les seves demandes, incrementaran les accions previstes.


Les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSI-F i Sindicato Libre amb més del 80% de la representació sindical a Correus, han consensuat un calendari d'aturades parcials i vagues a Correus. El calendari es concreta en la convocatòria de tres jornades de vaga general els dies 4, 15 - a Madrid en ser festiu el 15 es traslladarà al 14 -, i el 22 de maig. Així com tres aturades parcials el 30 d'abril, el 14 de maig a la resta de l'Estat espanyol, - el dia 13 a Madrid en ser la jornada de vaga el 14 - i el 21 de maig.

Al mateix temps, s'està dissenyant una altra sèrie d'accions com concentracions, manifestacions així com un altre tipus d'actuacions en cadascuna de les capitals de demarcació de les que s'anirà informant conforme avanci el procés. Les organitzacions volen destacar que aquesta decisió s'ha adoptat després de mesos d'«immobilisme» i nuls avenços en la negociació del Conveni i Acord General, la responsabilitat de la qual abraça des de la direcció de Correus a «l'abandonament de la defensa dels interessos de Correus per part del SEPI i a la insensibilitat i al menyspreu per part del Ministeri d'Hisenda per reconèixer l'esforç i el sacrifici que vénen soportant els treballadors postals».


Igualment, els sindicats asseguren que mentre la negociació de la regulació laboral roman bloquejada des de fa any i mig, «Correus està aplicant la retallada més gran de la seva història amortitzant llocs i reduint la contractació». Per exemple, en els últims cinc anys, s'han suprimit 15.500 llocs a l'Operador Públic Postal, onze mil dels quals en aquesta legislatura. En relació amb aquesta retallada de plantilla, hi ha dades eloqüents com són l'increment de l'estrès, del número de quilòmetres a realitzar, de la polivalència i de la precarització de la feina. Això, segons els sindicats, «està privant a milers de ciutadans el dret a un servei postal de qualitat en els termes i les garanties que la Directiva Postal Europea i les lleis determinen». Per tot plegat, proposen assolir un nou Conveni Col·lectiu i Acord General que millori les seves condicions laborals.
 

 

Participació