Els treballadors de l'Autoritat Portuària es mobilitzaran per la «privatització»

per Redacció , Tarragona, 29 d'abril de 2015 a les 10:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

José Rodríguez és el president de Comitè d'empresa de l'APT i membre de la CGT Foto: Josep M. Llauradó


El Comitè d'Empresa de l'Autoritat Portuària de Tarragona considera que «no tot són flors i violes», que hi ha «inversions que des de dins veiem com un malbaratament i un insult a les retallades que estem patint la majoria de treballadors». En aquest sentit, critiquen la contractació de personal directiu «quan existeix personal propi perfectament vàlid i amb experiència».


Des del sindicat CGT, majoritari a l'APT, destaquen que «la majoria de la plantilla té el salari congelat des de 2010 i reduït en un 5%, amb una pèrdua de poder adquisitiu del 25%». En el cas dels administratius del Port, el sou és de mil euros. Tot i això, la «principal preocupació» del Comitè és la reducció de personal «que implicarà a curt termini la pèrdua dels serveis públics en favor de l'empresa privada». Temen que les inversions que està tirant endavant l'APT en vigilància i seguretat, per exemple, acabin sent aprofitades per empreses privades, com Portel Servicios Telemáticos S.A., actual empresa adjudicatària, al Consell d'Administració de la qual, segons denuncia el sindicat, hi ha el president dels Ports de l'Estat —també com a president— o l'actual director del Port de Tarragona —en aquest cas, com a conseller. Aquesta preocupació ja va ser expressada el passat mes de desembre en una entrevista a TarragonaDiari.cat per part del president del Comitè d'Empresa, José Rodríguez.

El que ha fet «vessar el got» dels treballadors és «la comunicació de la pèrdua de la vigilància i control del servei d'ordenació, coordinació i control del trànsit portuari que actualment es presta directament». Segons el comunicat emès, el Port estaria negociant amb la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) un conveni «amb el que s'eliminarien els actuals llocs de treball i la prestació directa del servei», a un preu de 712.670,45 euros, on també figura el President dels Ports de l'Estat. Per tot plegat, apunten que «és probable una privatització futura» i convocaran una assemblea de treballadors per proposar mobilitzacions i una convocatòria de vaga al Port en els propers dies.

 

Participació