Iniciativa es presenta per «transformar» la ciutat

Una cinquantena de persones han assistit a la presentació de la llista i el programa, amb la presència de Joan Herrera (ICV) i de Joan Josep Nuet (EUiA)

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 27 d'abril de 2015 a les 22:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Arga Sentís ha presentat i conduït l'acte d'aquest vespre. Foto: Josep M. Llauradó


«Això no és una conferència de ciutat», així ha començat la cap de llista d'ICV-EUiA Arga Sentís l'acte anomenat 'Renovem Tarragona'. Una cinquantena de persones han omplert una de les sales de la Cooperativa Obrera per escoltar les propostes del partit i les veus dels seus candidats, «una llista que, com a la ciutat, és 50% dones i 50% homes», ha dit Sentís. Aquest acte ha comptat amb la presència del co-coordinador d'ICV a nivell nacional, Joan Herrera, i del secretari general del Partit dels Comunistes de Catalunya, que està dins d'EUiA.


Amb una presència important durant els parlaments de les més joves de la llista, com Laura Fages o Laura Sánchez, han comptat amb l'assistència dels secretaris generals de CCOO i d'UGT - Jaume Pros i Jordi Salvador -, així com d'alguns dels membres de la llista i del partit. Un dels que ha parlat, també, ha estat Luis Iglesias, del Partit Republicà d'Esquerres, formació que dóna ple suport a aquesta candidatura.

Arga Sentís ha destacat que estan confeccionant el programa electoral de manera participativa i que «el tancarem just abans de la campanya». El projecte, però, és el mateix: «un ajuntament que tingui cura de les persones, per una ciutat lliure de desnonaments, que creï ocupació, que defensi els serveis públics i que aposti per la participació i la transparència». Sentís afirma que la seva proposta, a diferència del PSC, és d'esquerres «l'esquerra de veritat ha d'aspirar a transformar, no a gestionar allò existent».


Pel que fa al líder i diputat d'Iniciativa, Joan Herrera, ha posat aquesta candidatura com la tercera via a banda del «govern a partir de grans esdeveniments de Ballesteros i el gir a la dreta de CiU i PP». Herrera ha posat en valor la feina feta per la regidora ecosocialista a l'oposició, ja que malgrat no haver-hi confluència de les formacions d'esquerres «a Tarragona tenim la sort del capital acumulat de l'Arga, ho ha fet ella sola», ha dit Herrera. A més de la defensa dels serveis públics, ha afirmat que una de les prioritats del partit serà promoure la segona àrea metropolitana del país: «la ciutat no ha de ser competència del Camp, sinó que ha de coliderar el Camp de Tarragona» mitjançant polítiques de mobilitat i polítiques del sector industrial. 
 

A l'acte de la Cooperativa Obrera hi han assistit una cinquantena de persones. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació