1 de 10

Exregidors del PSC de Tarragona es presenten al Priorat en llistes fantasma

Joan Sanahujes, Manuel López Pasca i Carme Cabré són els únics candidats del partit en tres pobles de la comarca

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 22 d'abril de 2015 a les 17:58 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Joan Sanahujes deixarà la seva cadira a Tarragona per batallar per ocupar-la a Torroja del Priorat. Foto: Josep M. Llauradó


El Priorat s'ha erigit en una mena de parlament europeu, de cementiri d'elefants, en l'àmbit local. Si més no, el PSC així ho ha cregut i hi ha enviat a tres exregidors, de tres èpoques diferents i alhora coincidents, que van tindre fins i tot càrrecs de responsabilitat a l'Ajuntament de Tarragona. Joan Sanahujes a Torroja del Priorat, Carme Cabré a la Figuera i Manuel López Pasca a la Bisbal de Falset conformen les úniques llistes del partit en aquests municipis. Donada la seva població, les eleccions són en format de llistes obertes i, de tota manera, el PSC no hi sol obtenir gaires bons resultats. El secretari d'organització, Joan Ruiz, ha reconegut que es tracta del que popularment s'anomena llistes fantasma, en què el lligam del candidat amb el poble no té per què ser-hi, sinó que la intenció principal és «que la gent pugui votar socialista».


Joan Sanahujes és encara conseller d'Esports i de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, després de sortir escollit pel PSC, en el lloc número onze (en van treure dotze), el mes de maig de 2011. Anteriorment, en la legislatura 2007-2011, va exercir de conseller d'Ensenyament, quan anava de número nou en una llista que en va aconseguir tretze. Sanahujes es va acomiadar de les seves responsabilitats polítiques el passat mes de març, en una assemblea del PSC, on va agrair el suport rebut.

Manuel López Pasca va coincidir en la seva darrera legislatura amb Sanahujes, quan es va encarregar de l'àrea de Relacions Ciutadanes, en assolir tretze representants (ell era el tretzè). Anteriorment havia estat una altra llista, el 1999, ocupant el vuitè lloc, amb CiU al govern.


Pel que fa a Carme Cabré, històrica regidora socialista, va ocupar cadira al saló de plens dotze anys: de 1983 a 1995. Cabré va estar al capdavant de les regidories de Salut Pública i Medi Ambient; i de Llicències d'Obres, Llicències d'Obertura d'Establiments Comercials i Industrials i Ocupació de Domini Públic. El 1991, ja a l'oposició, va ser l'any en què va pujar més amunt a les llistes: va ser la número tres, però es va haver de conformar a estar a l'oposició.

 

Arxivat a:
Política, Priorat, Tarragona, PSC
Participació