premis vinari

Anna Casabona: «No hi ha un bon vermut sense un bon enòleg al darrere»

La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers de Tarragona s'afegeix al jurat professional dels Premis Vinari dels vermuts catalans

per Ester Bachs, 21 d'abril de 2015 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Anna Casabona, presidenta de l'ACS Tarragona 



Anna Casabona és la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) de Tarragona. Llicenciada en enologia i sommelieria, actualment és la responsable de vendes del Celler de Capçanes, celler que segueix la línia avantguardista i elegant del Montsant.

Durant 20 anys va gestionar la vinoteca del Rebost Càtering de Valls i assessorava als clients a trobar els millors vins per a cada ocasió. Prescriptora del producte de proximitat, s’afegeix al jurat professional dels Premis Vinari dels vermuts catalans i reforça l’aliança de l’ACS amb els Premis Vinari en aquesta edició.

-Què us sembla aquesta primera edició dels Premis Vinari dels Vermuts?


Totes les accions que es facin per promocionar i donar valor als nostres productes sempre seran ben rebudes des de l’Associació de Sommeliers de Catalunya.

-Què és el vermut per tu?


Per a mi, el vermut sempre significa passar una bona estona d’esbarjo i amb bona companyia.

El vermut em transporta directament a moments entranyables! A la meva infantesa, quan fèiem aquells vermuts familiars de cada diumenge, i més endavant, ja amb la colla d’amics.

-Els sommeliers i els enòlegs no són de vermuts...?

I tant que som de vermuts! Per a un sommelier el vermut és una beguda derivada del vi, imprescindible en una bona carta d’aperitius. I un bon vermut no pot estar ben elaborat sense que hi hagi un bon enòleg al darrere.

-Creus que el vermut està de moda?

Després d’uns anys que la cervesa semblava que era l’única opció per a prendre abans de dinar, ara s’ha recuperat, i amb escreix, la tradició del vermut. I no és d’estranyar. Forma part de la nostra cultura gastronòmica i està a l’abast de tothom.

-Com prefereixes servir-lo?

A mi m’agrada amb gel, pell de taronja i olives farcides d’anxova. No acostumo a afegir-hi sifó, i sempre que puc, me’l serveixo en got baix.

 

Participació