Un jutge, suspès per treballar poc

El Consell General del Poder Judicial ha desestimat el recurs presentat, ja que contribuïa al retard de l'Administració de Justícia

per Redacció , Tarragona, 20 d'abril de 2015 a les 14:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Sala número tres del Tribunal Suprem ha confirmat la sanció d'un any de suspensió de funcions imposada a un jutge penal de Tarragona per falta molt greu de retard injustificat de processos i causes. Segons l'acord del Ple del Consell General del Poder Judicial, el 15 d'octubre de 2013, que va imposar la sanció, aquesta persona va ser el jutge penal de tot l'Estat espanyol que menys sentències va dictar durant el 2012.

Així, aquell any va dictar 107 sentències, quan la mitjana catalana era de 451 i, a tot l'Estat, de 464. L'any 2011, el mateix jutjat —al que aquest jutge es va incorporar el 9 de novembre d'aquell any— va dictar 396 sentències. El Suprem subratlla que no es tracta de sancionar l'incompliment dels mòduls de treball, ni tampoc el fet que no arribés a la mitjana de sentències dels jutjats penals a Catalunya o a tot l'Estat, «si no que el que es retreu és la constatació que, en termes absoluts, ateses les circumstàncies del mateix Jutjat, l'activitat desplegada pel recorrent en la tasca fonamental com a jutge penal, de dictar sentències i despatxar les corresponents executòries, resulta manifestament insuficient i escàs, atenent al seu número i característiques, amb la consegüent incidència en el retard a l'Administració de Justícia». Això, segons el Tribunal, té la suficient gravetat per integrar la infracció molt greu apreciada pel Consell del Poder Judicial, pel que rebutja el recurs plantejat pel jutge.

 

Participació