Els actes pels 2.000 anys de la mort d'August duraran tot l'any

La consellera de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona demana al diputat popular Alejandro Fernández que "es deixi de demagògies" i l'acompanyi a Madrid a demanar diners pel Tarraco Viva

per Oriol Montesó / Tarragona Diari , 10 de juny de 2013 a les 18:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Estàtua de Cèsar August dins del Passeig Arqueològic de Tarragona. Foto: Ana Gómez.

Carme Crespo, consellera de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, preguntada per Tarragona Diari, ha donat resposta a les exigències del portaveu del PP i diputat al Congrés, Alejandro Fernández en les que oferia el «sí» als pressupostos de l'any vinent a canvi d'un increment del 25% en la partida per Tarraco Viva.
 
«L'Ajuntament aposta decididament pel festival Tarraco Viva com a mostra cultural i patrimonial de la ciutat. Al 2012, quan vam ser capital catalana, ja ho vam incloure dins dels eixos estratègics de la ciutat», ha explicat Crespo a Tarragona Diari. Afirma que tot i la situació econòmica actual «hem fet més amb menys costos, sobretot gràcies als patrocinadors». Per l'any vinent, la regidora avança que «som conscients de la importància de l'efemèride i farem activitats durant tot l'any buscant complicitats amb altres ciutats europees que també celebraran els 2000 anys de la mort de Cèsar August».
 
Per tal de dur a terme aquestes accions, emmarcades dins i fora del Tarraco Viva, l'Ajuntament ja ha sol·licitat un ajut europeu i espera resposta de la Generalitat tot i que, segons Crespo, «no està fent res al respecte». A banda, la consellera de Patrimoni del consistori tarragoní espera rebre el suport econòmic del Govern espanyol «com d'altres ciutats de l'Estat». Per aquest motiu, Crespo li demana Fernández que «es deixi de demagògies i m'acompanyi a Madrid on ell exerceix de diputat i on el seu Govern mana per tal que s'inclogui una partida pel Tarraco Viva».

 

Participació