​La CUP demanarà al primer ple que els regidors es baixin el sou

Aquesta tarda ha presentat el seu codi ètic, que és comú a totes les candidatures d'unitat popular del país

per Redacció , Tarragona, 15 d'abril de 2015 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

D'esquerra a dreta: Conchi de Tera, Jordi Martí Font, Laia Estrada i Marc Ferré. Foto: Josep M. Llauradó


La CUP de Tarragona ha comunicat aquest dimecres a la tarda que al seu primer Ple demanarà que les retribucions econòmiques dels càrrecs electes siguin com a màxim 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. És a dir, un màxim de 1.612 euros. També demanarà la total transparència dels consells d’administració i que no es cobrin les actuals retribucions.

 
Malgrat creu que això no s’aprovarà pel Ple, sí que es compromet a cobrar aquestes quantitats, com a màxim. En el cas de la candidata de la CUP, s’autolimitarà el sou a 1.200€ nets, ja que no té càrregues familiars. L’excedent del Grup Municipal de la CUP s’utilitzarà per enfortir les lluites ja sigui col·laborant en les caixes de resistència dels treballadors en vaga, assumint els costos judicials per aclarir possibles casos de corrupció (Inipro, Mercat Central, FCC, la Tecla...), fer front als casos repressius o per potenciar directament les lluites i alternatives a la ciutat.

 
Per altra banda, els càrrecs electes de la candidatura es comprometen a estar un màxim de dues legislatures a l’Ajuntament, tal i com estableixen els estatuts de la CUP, i renunciaran a tots els privilegis que se’ls ofereixin (plaça d’aparcament, entrades als espectacles...) i a la duplicitat de càrrecs.

 
La candidatura anticapitalista gestionarà l’acció municipal mitjançant un grup d’acció municipal, i altres fórmules àmplies i diverses, que puguin emprar tant les organitzacions i entitats de la ciutat, com persones no organitzades. Aquestes fórmules permetran fiscalitzar el treball dels càrrecs electes i possibilitarà que la candidatura independentista esdevingui una eina al servei de les lluites socials de la ciutat.

 

Participació