La pacient de cataractes de Joan XXIII diu que va estar més d'un any esperant

Respon al comunicat enviat per la direcció del centre destacant que no entén la disparitat de diagnòstic entre els dos hospitals de la ciutat

per Redacció , Tarragona, 30 de març de 2015 a les 16:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


La pacient que, mitjançant el sindicat CATAC, va denunciar públicament la seva «expulsió» de les llistes d'espera al Servei d'Oftalmologia de l'hospital Joan XXIII, ha respost al comunicat enviat per la direcció del centre. Ho ha fet aquest cop amb una carta personal en què posa en dubte els arguments esgrimits per justificar el procés mèdic que va seguir.


Segons Ángeles de la Fuente, «amb la mateixa exploració clínica i les mateixes proves, el Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla considera que es necessària la intervenció», una disparitat en el diagnòstic que no entén. Segons ella, a Joan XXIII, «totes les proves realitzades pel cap del servei tenien per objectiu demostrar l'error de diagnòstic per part del primer facultatiu, que és qui m'inclou a la llista».

De la Fuente treballa davant d'una pantalla, per la qual cosa necessitava curar-se de manera urgent de les cataractes que patia. Tot i així, segons diu, va estar més d'un any en llista d'espera - el màxim són sis mesos - i en cap moment ha comunicat al servei la seva renúncia a ser operada. Farta, va demanar una segona opinió, i l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla va respondre de manera diferent a la del centre públic. De la mateixa manera que el sindicat, la pacient apunta a què «el departament va nomenar el Cap amb unes suposades directrius de reduir com fos les llistes d'espera».

 

Participació