El Banc d'Espanya i el Mercat Central, l'única espina clavada de l'Ajuntament

Begoña Floria ha presentat un balanç que «de la part que ens compet, és bo» i ha carregat contra els impagaments de la resta d'administracions i la llei de racionalització

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 30 de març de 2015 a les 13:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les escales mecàniques i l'EOI, dos dels exemples esgrimits en el balanç de govern sobre el relligament entre la Part Baixa i el centre de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


Bon balanç de govern com no podria ser d'altra manera per part de la tinent d'alcalde Begoña Floria. Aprofitant els darrers instants abans de la convocatòria oficial d'eleccions municipal, la portaveu del grup socialista ha destacat algunes de les polítiques endegades durant aquests darrers quatre anys en què el PSC ha estat governant en minoria. Precisament s'hi ha referit quan deia que «hem fet una ciutat més humana on ningú quedi pel camí, amb l'estabilitat construïda a través del diàleg».


A l'altra banda del balanç, Floria destacava com a projectes encara en curs i, per tant, amb l'espina clavada, el Banc d'Espanya i el Mercat Central, així com l'aprovació definitiva d'un pla d'accessibilitat. Projectes que s'afegeixen a molts altres temes que queden pendents per a futures legislatures, amb la responsabilitat clau de la resta d'administracions. En aquest sentit, el govern local ha hagut d'assumir serveis que són de competència compartida amb la Generalitat i que n'ha retallat la partida, com és el cas de les llars d'infants. I, des de Madrid, la llei de racionalització de les administracions locals els ha obligat a fer reestructuració de la despesa.

Floria ha començat la compareixença destacant el que entenen com «el llegat de Ballesteros», que «deixa grans equipaments o inversions que no són del totxo si no que són per a les persones». Per exemple, la Rambla de Campclar, o les diverses escales mecàniques que han «relligat» la Part Baixa amb el centre de la ciutat. En comparació amb governs anteriors, la tinent d'alcalde destacava que «hi ha un abans i un després en la dinamització dels col·lectius de gent gran», que «fins al 2007 no s'havien fet polítiques d'Igualtat» i que «abans directament no existien els equipaments per a gent jove». «Sense triomfalismes» però destacant els «valors d'esquerres», Floria assegura que «de la part que compet a l'Ajuntament és un bon balanç».

 

Participació