Iniciativa s'obre a pactes postelectorals sobre acords de programa

El partit ha presentat aquest matí la seva nova campanya «Rescat social» amb «solucions realistes» i han posat d'exemple l'obra de govern en municipis com Altafulla

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 27 de març de 2015 a les 12:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sergi Llobell, Hortènsia Grau i Arga Sentís, en roda de premsa aquest divendres al matí. Foto: Josep M. Llauradó


Iniciativa, com Esquerra o Ciutadans, no farà pública la seva intenció o no de pactar amb el PSC abans de les eleccions. Tot i això, Arga Sentís ha destacat aquest matí en roda de premsa que «no pactarem amb la dreta, i amb la resta si ho fem serà sobre acords de programa». ICV-EUiA ha estat al plenari de l'Ajuntament de Tarragona durant quatre anys amb una sola regidora, cosa que ha impossibilitat efectuar cap mena de pacte de govern. 


La roda de premsa servia per presentar la nova campanya del partit, anomenada «Rescat social», que en deu eixos detalla totes les polítiques que, segons Sentís, s'estan desenvolupant ja en els municipis on la formació ecosocialista hi governa, com és el cas d'Altafulla «on cap família es queda sense electricitat i cap nen sense beca menjador». Es tracta de «solucions realistes» que proposen en totes les administracions i que volen «construir una nova economia i una nova societat». Així, polítiques relacionades amb l'ocupació, l'educació, la sanitat, les pensions, la renda garantida de ciutadania, la llei de dependència, el dret a l'accés als subministraments i alimentació, l'habitatge i la igualtat entre homes i dones, són els punts que des de la formació defensaran també a les eleccions municipals.

Les dones dels cromos d'Abelló, «descontextualitzades»


Tot i que ja havien anunciat les preguntes que han presentat al Parlament sobre l'afer dels cromos del candidat de Convergència Albert Abelló, en referència al gènere del col·leccionable han assegurat que «de 144 només hi ha 22 dones, i la majoria d'elles descontextualitzades, com el fantasma de la Casa Castellarnau». Sentís ha defensat que «és un acudit» i que «no és material pedagògic perquè no hi ha relat històric ni context». 

 

Participació