El PSC aprova una llista de relleu per seguir governant Tarragona

Ha presentat i aprovat la seva llista de cara a les municipals, amb un suport del 87% dels assistents

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 26 de març de 2015 a les 23:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de l'assemblea d'aquest dijous a la seu del PSC a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


El PSC ja té llista aprovada i pública. El segon, després d'Esquerra, en l'arc polític municipal, ha passat per assemblea i ha rebut el suport del 87'7% dels 78 vots emesos. A la seu del partit hi ha estat gairebé un centenar de persones, però n'hi ha que no han votat. Després del debat i d'unes intervencions «amb un clima molt positiu», la llista que comença Josep Fèlix Ballesteros i acaba Paco Zapater serà la que concorrerà a les eleccions municipals del 24 de maig representant els socialistes.


Es tracta d'una llista «cremallera» (home-dona-home-dona), un compromís que l'alcalde va prendre fa tres anys i mig amb el col·lectiu de dones del partit i que finalment s'ha dut a terme, també amb «la dignitat i la generositat amb la que marxen cinc persones». Joan Sanahujes, actual regidor, ha decidit acomiadar-se al partit, a diferència dels seus quatre companys, ja que és allà on el van triar i no a l'Ajuntament. Segons Ballesteros «ell ja havia decidit marxar, ha aguantat perquè li vam demanar, però ell ja està jubilat». L'encara alcalde ha destacat que «s'ha filtrat més del que tots haguéssim volgut, però no hem donat cap espectacle, a diferència d'altres».

La llista del tàndem Ballesteros-Villamayor

Ha estat la comissió de llistes qui ha proposat les persones que havien de ser presents en la candidatura, però a ningú se li escapa que la tria compta amb el consens de l'actual alcalde però també del futur: Javier Villamayor, de qui Ballesteros ha assegurat estar ocupat amb què hi hagi relleu al capdavant del partit quan ell ho deixi. L'ordre dels regidors «no té cap importància», diu, i ha posat en valor la presència d'independents: «els partits no ens podem empetitir, hem de buscar gent que completi el nostre ventall social».

Per ordre, Josep Fèlix Ballesteros aniria de número 1, la presidenta de la germandat Sant Ecche-homo Elvira Ferrano de número 2, Javier Villamayor de 3, Begoña Floria de 4, l'arquitecte Josep Maria Milà de 5, la secretària d'Igualtat Ana Santos de 6, Pau Pérez de 7, Ivana Martínez de 8, el director de l'Institut Comte de Rius Francesc Roca de 9, Patrícia Anton de 10, Xavier Tarrés d'11, l'executiva de PiMEC i membre de Tarragona Swing Sandra Ramos de 12, el president de l'Associació de Veïns Solimar Xavier Morató de 13 i de 14, per fer la majoria absoluta, Montserrat Fortuny. A partir d'aquí, Marc Liria, Mireia López, Salvador Molina, Raquel Pérez, Javier Romera, Raquel Sánchez, Jacinto Picó, Natividad Hernández, Luis Ignacio Rosendo, Rocío León, Rafael Pallero, Esperança Picallos, Francisco Zapater, Roser Gómez, Jaume Guillen, Enriqueta Aznar, Ignacio García, Montserrat Garcia i Joan Vallvé completen una llista de 27 més 6 suplents.


Els sondejos apunten una clara victòria del PSC

Sense alternatives clares, tot apunta que serà la formació que ha aprovat aquest dijous la llista qui guanyi les eleccions municipals de Tarragona. Preguntat pels sondejos amb els que treballen, Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat que «van bé» i que «fem una llista per guanyar àmpliament, per governar». Precisament un d'aquests sondejos amb els que compta el partit els donaria fins a 11 regidors, deixant en segona posició un nou empat de CiU i PP, aquest cop a 4 representants cadascun. Ciutadans entraria amb entre 3 i 4, mentre que ERC i ICV-EUiA es quedarien amb 1. Aquest sondeig estaria fet abans que Guanyem decidís llençar la tovallola, ja que els donaria 3 regidors. Per últim, la CUP estaria a pocs vots d'entrar. Anteriors enquestes també apuntaven a resultats similars, sobretot quant a la victòria incontestable del PSC, a l'entrada contundent de Ciutadans i a la davallada de CiU i PP.

Llista completa del PSC a les municipals de Tarragona 2015. / PSC Tarragona

 

Participació