Ampolles, gots, vòmits, música alta i sexe al carrer

Els veïns de l'Otto Zutz, farts, decideixen convocar una manifestació

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 12 de març de 2015 a les 23:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els veïns s'han concentrat aquest dijous davant del local d'oci nocturn després d'una reunió. Foto: Josep M. Llauradó


L'abril de 2013 s'inaugurava el local d'oci nocturn, de la Rambla President Francesc Macià, Otto Zutz. S'anunciava com un establiment per a un públic molt selecte i, amb el temps, per tal de poder seguir, ha hagut d'ampliar mires. L'activitat d'aquest club, amb la seva arribada a aquesta zona residencial de Tarragona, ha generat moltes molèsties als veïns, especialment als del número 5 i el número 7, els dos edificis que, a banda i banda, l'envolten i observen cada nit de cap de setmana les conseqüències de la seva obertura.


Aquest dijous al vespre, veïns de diverses comunitats han assistit a una assemblea en què havien de valorar futures accions. Els del 5 i el 7 han explicat que fins ara havien mantingut moltes reunions amb l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana, sense cap mena de resultat, i que ara mateix el procés avança als jutjats gràcies a una denúncia a Fiscalia. Els acusen d'una «mala concessió» de la llicència ja que consideren que és «il·legal» la presència del que ells titllen de «discoteca». Mentre el jutge dirimeix sobre si es tracta d'un procés administratiu o s'ha comès un delicte de prevaricació i el Defensor del Poble també hi treballa, els veïns asseguren que des de fa un temps les molèsties s'han incrementat. A banda del soroll de les persones que s'esperen a la porta del local, hi ha molts dels seus clients que s'han fet seva la zona per fer-hi «botellón, sexe al carrer, obren els cotxes amb la música alta hi ha gots, ampolles i vòmits per tot arreu», especialment a la plaça de just al davant de l'Hospital Joan XXIII. Denuncien, a més, que és el mateix Otto Zutz qui ven la beguda a la gent que prefereix estar-se a fora. Aquesta situació sorprèn ja que en total hi ha tres comissaries de tres cossos policials diferents a pocs metres.

Pel que fa a la resposta policial, tot i que reconeixen que «és l'Otto qui s'ha d'encarregar que la gent que és a la porta no faci soroll», no l'entenen. «La Guàrdia Urbana n'està farta», diu un veí, «per les trucades dels veïns, que després de dos anys no són gaire amables». Són nombroses les queixes per la manca d'acció del cos policial municipal a qui més d'un ha vist com la patrulla passava de llarg del lloc on es produeixen les molèsties a altes hores de la matinada. Afirmen no anar contra l'Otto Zutz, si no que volen solucionar una situació que pateix una quinzena de comunitats, uns 3.000 veïns segons els seus càlculs. Aquest dijous tan sols eren una vintena, però han acordat convocar una manifestació per exigir la intervenció de l'Ajuntament. Sospiten, però, que «les llicències han estat atorgades irregularment, cada cop s'hi van afegint més i segons la llei se'ns hauria de comunicar als veïns, cosa que no han fet».

 

Les conseqüències del «botellón» són ben presents al voltant del local. Foto: Cedida

 

Participació