Cares visibles de la lluita per la sanitat pública encapçalen la llista de la CUP

Laia Estrada i Conchi de Tera, número 1 i 4 respectivament de la llista a les municipals per Tarragona | Mantenen la continuïtat amb altres comicis presentant de 2 al cap de llista per les autonòmiques i de 3 al candidat del 2011

per Josep M. Llauradó, Tarragona | 10 de març de 2015 a les 17:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

D'esquerra a dreta: Conchi de Tera, Jordi Martí Font, Laia Estrada i Marc Ferré. Foto: Josep M. Llauradó


La Candidatura d'Unitat Popular ja ha triat les primeres persones de la seva llista de cara a les eleccions municipals del mes de maig. Aquest dimarts a la tarda ha presentat els quatre primers llocs, que són, per ordre: Laia Estrada, Jordi Martí Font, Marc Ferré i Conchi de Tera.


Aquests noms no són desconeguts ni per als moviments socials de Tarragona ni per a la mateixa CUP. Laia Estrada, que ha passat els darrers anys pel col·lectiu feminista Cau de Llunes (en va ser fundadora), l'Assemblea pel Dret a l'Habitatge, la Plataforma STOP Parquímetres i que ara forma part del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública serà la número 1 d'una llista en què asseguren «tots som igual d'importants en un projecte col·lectiu en què les decisions es prenen per assemblea». Estrada, de 32 anys, és ambientòloga i educadora en una Unitat d'Escolarització Compartida. Al número 2, el cap de llista de la CUP-Alternativa d'Esquerres a les autonòmiques, Jordi Martí Font, també anarco-sindicalista, filòleg i professor d'institut. Marc Ferré estableix continuïtat amb la llista de les anteriors municipals posicionant-se com a número 3. Ferré és pedagog en una Casa d'Oficis i va ser el primer insubmís declarat a l'Ajuntament de Tarragona, en una lluita antimilitarista en què hi va estar implicat.

Pel que fa al quart lloc, l'ocupa l'independent Conchi de Tera, cara coneguda de les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública a Tarragona, sindicalista i administrativa de l'Hospital Joan XXIII, on hi ha treballat els darrers 30 anys. Tant Estrada com de Tera, de fet, han exercit de manera repetida com a portaveus d'un Grup de Treball que ha protagonitzat des de l'any 2013 tota mena d'accions contra la «privatització» d'aquest servei afavorint el que ells anomenen la «teclarització» de la sanitat. Amb Estrada de número 1, aquesta és de moment l'única llista encapçalada per una dona en les eleccions municipals de l'any 2015: «acaba de passar el 8 de març, és evident que la igualtat en els espais de poder no existeix», ha afegit la cap de llista.


La llista s'ha presentat just en mig de les jornades que la CUP està celebrant per elaborar de manera participativa el seu programa electoral. Mentre no acaben de configurar la resta de noms amb què concorreran a les eleccions, es donen tot el mes de març per acabar. Per això, han aprofitat la roda de premsa per destacar que a les jornades, que són públiques, hi assisteixen representants d'entitats així com persones expertes en les diverses matèries i públic general.

Sobre la possibilitat d'entrar o no al consistori, els tres militants de la CUP que encapçalen la llista han afirmat que «som molta més gent que el 2011» i apunten a la progressió de vot des de les autonòmiques per estar «segurs» que hi haurà representació d'aquesta candidatura al plenari. Si no, diuen, «seguirem treballant com fins ara al carrer».

 

Participació