18:41 - Els empresaris consideren insuficients les mesures econòmiques del govern espanyol. Foment qualifica d'incompleta la moratòria del pagament de les quotes dels autònoms i la Cambra de Comerç reclama la seva condonació. Informa Pep Martí.

18:39 - El Govern urgeix a aprovar els pressupostos per afrontar el cost de la pandèmia. L'executiu preveu destinar 1.800 milions d'euros des de Salut per combatre el coronavirus; el fons de contingència queda reduït a la meitat mentre es demana a l'Estat flexibilitzar el dèficit del 0,2%. Ho explica Oriol March.

18:38 - L'Ajuntament de Terrassa qualifica de «crítica o molt crítica» la situació de dues residències de gent gran de la ciutat i demana ajuda per desinfectar-les a la Generalitat, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i a la delegació del govern espanyol.

18:34 - L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa tanca la porta d'accés al vestíbul de la planta 0 i trasllada l'entrada a l'hospital a la planta -1, per seguretat. 

18:32 - Itàlia registra més de 800 morts i 2.000 contagis en un dia però estabilitza l'augment de positius. En total, el país acumula gairebé 12.500 morts de més de 105.000 casos, dels quals 15.729 s'han curat.

18:22 - La CUP retreu al Suprem que ni amb la pandèmia "deixi de defensar les doctrines de la unitat d'Espanya". Vehí ha preguntat si l'Exèrcit continuarà al carrer quan hi hagi protestes laborals o per l'habitatge.

18:07 - La Cambra de Comerç considera "necessària però insuficient" la decisió del consell de ministres d'aplicar una moratòria en el pagament de les quotes d'autònoms i pimes. La Cambra recorda que avui han hagut de pagar la quota íntegra del mes de març i reclama més mesures de protecció.

18:03 - El preu de l'enterrament: un càstig afegit per les víctimes de la Covid-19. Usuaris denuncien "abusos" i Competència avisa de sancions a l'empara del decret de limitació de preus malgrat que el servei està liberalitzat.

18:00 - Els empresaris consideren insuficients les mesures adoptades avui pel consell de ministres. Foment del Treball les valora "positivament" però assegura que carrega sobre les empreses bona part dels costos, i que deixa fora l'IVA, l'IRPF i l'impost de societats.

17:54 - Internet solidari per continuar el curs escolar des de casa. Fibracat garanteix la connexió a famílies en situació precària.

17:45 - La plataforma per la suspensió dels lloguers, que va convocar una vaga del pagament de les quotes d'aquest mes a partir de l'1 d'abril, considera que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer-hi front són "totalment insuficients". "És intolerable que les persones majoritàriament afectades per la crisi hagin de seguir pagant els lloguers inflats per l'especulació, a costa d'endeutar-se", critica en un comunicat la plataforma, que agrupa més de 200 entitats.

17:37 - Vic convertirà el pavelló del Castell d'en Planes en un hospital de campanya. Està previst que a finals de setmana estigui a punt per acollir pacients de coronavirus.

17:11 - La selectivitat a Catalunya serà el 7, 8 i 9 de juliol. Les proves s'adaptaran per donar resposta al context actual degut al coronavirus, però no es reduirà el temari.

17:09 - Així es viu el confinament amb tres narcopisos a l'escala. Els veïns d'un bloc del Raval denuncien negocis il·lícits en tres immobles de l'edifici, un dels quals gestionat per la Generalitat. Ho explica Andreu Merino.

17:06 - VÍDEO «El coronavirus és un monstre». Així expliquen els infants com veuen la pandèmia. Per Albert Alemany i Arnau Urgell.

17:04 - L'Ajuntament de Sant Cugat tira pel dret i compra 1.000 mascaretes pel personal de serveis essencials. Tot i que des del consistori continuen reclamant a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona equips de protecció, s'ha fet una nova comanda per dotar a la ciutat d'un estoc propi i no haver de "dependre" d'altres administracions.

16:54 - Adaptar‑se a l'increment de demanda mantenint els protocols de seguretat: així treballa MengemBages, la cooperativa de productes de proximitat del Bages, durant el confinament. La compra de productes essencials, com l'alimentació, ha crescut de forma exponencial a les empreses que donen servei a domicili. 

16:31 - La crisi del coronavirus ja ha deixat a l'atur temporal més de 547.000 catalans de més de 77.000 empreses. En un dia s'han detectat afectacions a gairebé 20.000 treballadors i més de 8.400 expedients nous.

16:24 - Les associacions de persones amb TEA demanen "respecte i comprensió" quan han de sortir al carrer. Les famílies denuncien que són increpades quan surten a passejar, i algunes han optat per lluir distintius de color blau per evitar-ho. La presidenta de RubiTEA, Esther Martínez, explica per què no comparteixen aquesta forma d'identificació. Ho explica Marta Casas.

16:14 - Europa s'apropa als 360.000 contagis de coronavirus i supera les 23.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats per la Covid-19.

16:11 - Salut inclourà les dades provinents de les funeràries al sistema de recompte de víctimes de coronavirus. L'alcalde d'Igualada qüestiona les xifres del Govern i en comptabilitza un centenar més a la conca d'Òdena.

16:11 - El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona han denunciat en un comunicat conjunt la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiques que té el personal sanitari. Per això, exigeixen a la Generalitat i a l'Estat més equips de protecció i "proves diagnòstiques homologades". 

16:09 - Dues noves morts per coronavirus a l'Hospital de Berga. El centre té 53 pacients ingressats per Covid-19.

16:05 - S'eleven a 35 els morts per coronavirus a Osona. El Consorci Hospitalari de Vic confirma 424 d'infectats, un 29% dels quals són sanitaris. 

16:07 - El govern espanyol recorda que és decisió de les juntes de tractament decidir si els presos polítics passen els confinament a casa durant l'estat d'alarma. 

16:03 - L'Ajuntament de Terrassa fa una crida per recollir màscares de submarinisme. Les persones interessades han d'enviar un correu a l'adreça indicada i la Policia Municipal passaran a recollir-los el material. Des del consistori indiquen que «no és urgent, però demà pot ser vital».

16:01 - L'Hospital Universitari MútuaTerrassa publica en format de llibre digital els prop de 200 missatges que la ciutadania ha enviat als professionals sanitaris del centre. Al recull s'hi apleguen poemes,textos i mandales creats per persones d'arreu de l'Estat i d'edats variades.

15:57 - L'Estat assumirà els lloguers que no es puguin pagar i queda prohibit tallar aigua, llum i gas. El govern espanyol aprova també un subsidi per a les treballadores de la llar. Per Sara González i Bernat Surroca.

15:51 - Restauradors de Barcelona fan una crida "desesperada" a Colau perquè suspengui els impostos municipals durant sis mesos. Reclamen ajudes "urgents" mentre duri la pandèmia i asseguren que no saben com pagaran el lloguer ni les despeses.

15:49 - El govern espanyol avisa que el retorn a la normalitat serà de manera "progressiva".

15:50 - VÍDEO i FOTOS L'exèrcit espanyol torna a Sabadell per ajudar en la construcció de l'hospital de campanya a la pista coberta d'atletisme: informa Albert Hernàndez.

15:46 - El govern espanyol aprova una pròrroga de les quotes a la Seguretat Social d'autònoms i pimes durant sis mesos sense interessos.

15:45 - La Guàrdia Urbana de Reus ha fet sonar l'"Anys i anys" a casa de la Zoe, l'Olivia i l'Enzo, tres trigèmins de la ciutat que fan quatre anys en ple confinament. Els veïns s'han sumat a la festa i els pares han agraït públicament el gest.

15:43 - Cinc consells de neteja per evitar que el coronavirus entri a casa. Es recomana ventilar totes les habitacions un mínim de cinc minuts al dia. Ho explica Anna Mira.

15:42 - El govern espanyol aprova subsidis per a les treballadores de la llar i treballadors temporals que han perdut la feina.

15:42 - El Govern estudia la gratuïtat del transport públic i els peatges durant la crisi sanitària. L'executiu es posarà en contacte amb l'Estat per la mesura que afectaria les autopistes de pagament en territori català. Per Andreu Merino i Oriol March.

15:40 - El 60% dels 549.000 autònoms catalans es veuen obligats a suspendre la seva activitat pel coronavirus. UTG reclama a l'Estat la bonificació "immediata" de part de la quota pels autònoms més vulnerables que ja s'ha cobrat.

15:36 - Nadia Calviño diu que les mesures adoptades que no tinguin un termini establert s'allargaran un mes més a partir de la fi de l'estat d'alarma. "Espero que aviat puguem parlar dels plans de reactivació de l'economia", ha apuntat la vicepresidenta econòmica.

15:33 - Nadia Calviño, vicepresidenta del govern espanyol, ressalta que les mesures econòmiques volen evitar "allargar" la situació "d'hivernació" de l'economia espanyola. "No hem de contraposar economia i salut", diu la ministra. 

15:30 - Pablo Iglesias: "Amb mesures com les d'avui avancem en la direcció correcta. En aquestes hores decisives és un deure estendre la mà a l'oposició perquè aportin idees. El patriotisme és defensar allò comú". 

15:28 - Quatre educadores creen un original projecte per millorar el confinament dels nens i nenes del Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell. Ja en tenen 140.

15:27 - El govern espanyol també anuncia una ampliació de la moratòria de les hipoteques per als autònoms que hagin vist afectada la seva activitat per la crisi del coronavirus. També s'amplia la prohibició de tallar els subministraments bàsics a tota la població.

15:21 - El govern espanyol aprova diverses mesures per protegir els llogaters. Pablo Iglesias anuncia que queden suspesos durant sis mesos els desallotjaments; queden prorrogats durant sis mesos els lloguers que estan a punt d'acabar-se i, per tant, no es podran apujar els lloguers; i s'activa un sistema de microcrèdits públics a interès zero per poder pagar els lloguers. Es podran tornar en sis anys i ampliables a deu anys. El decret garanteix que els petits propietaris rebran íntegrament les rendes dels seus lloguers i que els grans tenidors hauran d'afrontar part de l'impacte de la situació. "Es tracta de protegir llogaters i petits propietaris", diu el vicepresident d'assumptes socials. 

15:18 - Pablo Iglesias, vicepresident del govern espanyol, anuncia un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. "Per demanar a la gent que es quedi a casa cal oferir-li seguretat per afrontar amb garanties aquest període excepcional", diu Iglesias.

15:18 - Jaume Huch, d'Edicions l'Albí: «Sant Jordi mou més d'un milió i mig de llibres, això és molt difícil d'aconseguir en una altra data». El berguedà explica que el sector viu amb preocupació l'evolució de la crisi del coronavirus i opina que caldrà reforça la setmana del llibre en català al setembre.

15:14 - El govern espanyol diu que l'economia ha d'entrar en un "període d'hivernació" fins que passi l'emergència per poder recuperar-se ràpidament quan torni la normalitat. 

15:16 - Set casos de coronavirus a la residència Cals Avis de Torelló. S'han fet 7 proves més i s'està a l'espera dels resultats. 

15:09 - El govern espanyol diu que "el permís retribuït recuperable", com les mesures de distanciament social, també "salva vides". Cal limitar al màxim la mobilitat perquè el sistema sanitari no es col·lapsi, remarca la portaveu María Jesús Montero. 

15:07 - El govern espanyol diu que s'està avançant en la "bona direcció" i demana "perseverar" en les restriccions imposades per aturar l'epidèmia del coronavirus per consolidar les dades, que apunten a una estabilització del nombre de contagis.

Última hora
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus | NacióDigital
La mainada porta tres setmanes confinada
La mainada porta tres setmanes confinada | Europa Press
La Bruna (12 anys) fent deures a casa durant el confinament
La Bruna (12 anys) fent deures a casa durant el confinament | M.L.
El territori, al minut
Els imperdibles
Coronavirus
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona.
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona. | L.M.
ENTREVISTA
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona | CUP
8-M
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer | Albert Alemany
Explosió a Tarragona
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns | Alba Domingo
Explosió a Tarragona
L'empresa Iqoxe  on es va produir l'explosió
L'empresa Iqoxe on es va produir l'explosió | ACN
EL FLAIX
Avui a NacióDigital
coronavirus
El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias
El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias | Flickr Moncloa
Sara González / Bernat Surroca
El govern espanyol aprova també un subsidi per als treballadors temporals i les treballadores de la llar

18:41 - Els empresaris consideren insuficients les mesures econòmiques del govern espanyol. Foment qualifica d'incompleta la moratòria del pagament de les quotes dels autònoms i la Cambra de Comerç reclama la seva condonació. Informa Pep Martí.

18:39 - El Govern urgeix a aprovar els pressupostos per afrontar el cost de la pandèmia. L'executiu preveu destinar 1.800 milions d'euros des de Salut per combatre el coronavirus; el fons de contingència queda reduït a la meitat mentre es demana a l'Estat flexibilitzar el dèficit del 0,2%. Ho explica Oriol March.

18:38 - L'Ajuntament de Terrassa qualifica de «crítica o molt crítica» la situació de dues residències de gent gran de la ciutat i demana ajuda per desinfectar-les a la Generalitat, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i a la delegació del govern espanyol.

18:34 - L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa tanca la porta d'accés al vestíbul de la planta 0 i trasllada l'entrada a l'hospital a la planta -1, per seguretat. 

18:32 - Itàlia registra més de 800 morts i 2.000 contagis en un dia però estabilitza l'augment de positius. En total, el país acumula gairebé 12.500 morts de més de 105.000 casos, dels quals 15.729 s'han curat.

18:22 - La CUP retreu al Suprem que ni amb la pandèmia "deixi de defensar les doctrines de la unitat d'Espanya". Vehí ha preguntat si l'Exèrcit continuarà al carrer quan hi hagi protestes laborals o per l'habitatge.

18:07 - La Cambra de Comerç considera "necessària però insuficient" la decisió del consell de ministres d'aplicar una moratòria en el pagament de les quotes d'autònoms i pimes. La Cambra recorda que avui han hagut de pagar la quota íntegra del mes de març i reclama més mesures de protecció.

18:03 - El preu de l'enterrament: un càstig afegit per les víctimes de la Covid-19. Usuaris denuncien "abusos" i Competència avisa de sancions a l'empara del decret de limitació de preus malgrat que el servei està liberalitzat.

18:00 - Els empresaris consideren insuficients les mesures adoptades avui pel consell de ministres. Foment del Treball les valora "positivament" però assegura que carrega sobre les empreses bona part dels costos, i que deixa fora l'IVA, l'IRPF i l'impost de societats.

17:54 - Internet solidari per continuar el curs escolar des de casa. Fibracat garanteix la connexió a famílies en situació precària.

17:45 - La plataforma per la suspensió dels lloguers, que va convocar una vaga del pagament de les quotes d'aquest mes a partir de l'1 d'abril, considera que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer-hi front són "totalment insuficients". "És intolerable que les persones majoritàriament afectades per la crisi hagin de seguir pagant els lloguers inflats per l'especulació, a costa d'endeutar-se", critica en un comunicat la plataforma, que agrupa més de 200 entitats.

17:37 - Vic convertirà el pavelló del Castell d'en Planes en un hospital de campanya. Està previst que a finals de setmana estigui a punt per acollir pacients de coronavirus.

17:11 - La selectivitat a Catalunya serà el 7, 8 i 9 de juliol. Les proves s'adaptaran per donar resposta al context actual degut al coronavirus, però no es reduirà el temari.

17:09 - Així es viu el confinament amb tres narcopisos a l'escala. Els veïns d'un bloc del Raval denuncien negocis il·lícits en tres immobles de l'edifici, un dels quals gestionat per la Generalitat. Ho explica Andreu Merino.

17:06 - VÍDEO «El coronavirus és un monstre». Així expliquen els infants com veuen la pandèmia. Per Albert Alemany i Arnau Urgell.

17:04 - L'Ajuntament de Sant Cugat tira pel dret i compra 1.000 mascaretes pel personal de serveis essencials. Tot i que des del consistori continuen reclamant a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona equips de protecció, s'ha fet una nova comanda per dotar a la ciutat d'un estoc propi i no haver de "dependre" d'altres administracions.

16:54 - Adaptar‑se a l'increment de demanda mantenint els protocols de seguretat: així treballa MengemBages, la cooperativa de productes de proximitat del Bages, durant el confinament. La compra de productes essencials, com l'alimentació, ha crescut de forma exponencial a les empreses que donen servei a domicili. 

16:31 - La crisi del coronavirus ja ha deixat a l'atur temporal més de 547.000 catalans de més de 77.000 empreses. En un dia s'han detectat afectacions a gairebé 20.000 treballadors i més de 8.400 expedients nous.

16:24 - Les associacions de persones amb TEA demanen "respecte i comprensió" quan han de sortir al carrer. Les famílies denuncien que són increpades quan surten a passejar, i algunes han optat per lluir distintius de color blau per evitar-ho. La presidenta de RubiTEA, Esther Martínez, explica per què no comparteixen aquesta forma d'identificació. Ho explica Marta Casas.

16:14 - Europa s'apropa als 360.000 contagis de coronavirus i supera les 23.000 morts. Itàlia, Espanya i Alemanya es mantenen com els estats de la Unió Europea més afectats per la Covid-19.

16:11 - Salut inclourà les dades provinents de les funeràries al sistema de recompte de víctimes de coronavirus. L'alcalde d'Igualada qüestiona les xifres del Govern i en comptabilitza un centenar més a la conca d'Òdena.

16:11 - El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona han denunciat en un comunicat conjunt la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiques que té el personal sanitari. Per això, exigeixen a la Generalitat i a l'Estat més equips de protecció i "proves diagnòstiques homologades". 

16:09 - Dues noves morts per coronavirus a l'Hospital de Berga. El centre té 53 pacients ingressats per Covid-19.

16:05 - S'eleven a 35 els morts per coronavirus a Osona. El Consorci Hospitalari de Vic confirma 424 d'infectats, un 29% dels quals són sanitaris. 

16:07 - El govern espanyol recorda que és decisió de les juntes de tractament decidir si els presos polítics passen els confinament a casa durant l'estat d'alarma. 

16:03 - L'Ajuntament de Terrassa fa una crida per recollir màscares de submarinisme. Les persones interessades han d'enviar un correu a l'adreça indicada i la Policia Municipal passaran a recollir-los el material. Des del consistori indiquen que «no és urgent, però demà pot ser vital».

16:01 - L'Hospital Universitari MútuaTerrassa publica en format de llibre digital els prop de 200 missatges que la ciutadania ha enviat als professionals sanitaris del centre. Al recull s'hi apleguen poemes,textos i mandales creats per persones d'arreu de l'Estat i d'edats variades.

15:57 - L'Estat assumirà els lloguers que no es puguin pagar i queda prohibit tallar aigua, llum i gas. El govern espanyol aprova també un subsidi per a les treballadores de la llar. Per Sara González i Bernat Surroca.

15:51 - Restauradors de Barcelona fan una crida "desesperada" a Colau perquè suspengui els impostos municipals durant sis mesos. Reclamen ajudes "urgents" mentre duri la pandèmia i asseguren que no saben com pagaran el lloguer ni les despeses.

15:49 - El govern espanyol avisa que el retorn a la normalitat serà de manera "progressiva".

15:50 - VÍDEO i FOTOS L'exèrcit espanyol torna a Sabadell per ajudar en la construcció de l'hospital de campanya a la pista coberta d'atletisme: informa Albert Hernàndez.

15:46 - El govern espanyol aprova una pròrroga de les quotes a la Seguretat Social d'autònoms i pimes durant sis mesos sense interessos.

15:45 - La Guàrdia Urbana de Reus ha fet sonar l'"Anys i anys" a casa de la Zoe, l'Olivia i l'Enzo, tres trigèmins de la ciutat que fan quatre anys en ple confinament. Els veïns s'han sumat a la festa i els pares han agraït públicament el gest.

15:43 - Cinc consells de neteja per evitar que el coronavirus entri a casa. Es recomana ventilar totes les habitacions un mínim de cinc minuts al dia. Ho explica Anna Mira.

15:42 - El govern espanyol aprova subsidis per a les treballadores de la llar i treballadors temporals que han perdut la feina.

15:42 - El Govern estudia la gratuïtat del transport públic i els peatges durant la crisi sanitària. L'executiu es posarà en contacte amb l'Estat per la mesura que afectaria les autopistes de pagament en territori català. Per Andreu Merino i Oriol March.

15:40 - El 60% dels 549.000 autònoms catalans es veuen obligats a suspendre la seva activitat pel coronavirus. UTG reclama a l'Estat la bonificació "immediata" de part de la quota pels autònoms més vulnerables que ja s'ha cobrat.

15:36 - Nadia Calviño diu que les mesures adoptades que no tinguin un termini establert s'allargaran un mes més a partir de la fi de l'estat d'alarma. "Espero que aviat puguem parlar dels plans de reactivació de l'economia", ha apuntat la vicepresidenta econòmica.

15:33 - Nadia Calviño, vicepresidenta del govern espanyol, ressalta que les mesures econòmiques volen evitar "allargar" la situació "d'hivernació" de l'economia espanyola. "No hem de contraposar economia i salut", diu la ministra. 

15:30 - Pablo Iglesias: "Amb mesures com les d'avui avancem en la direcció correcta. En aquestes hores decisives és un deure estendre la mà a l'oposició perquè aportin idees. El patriotisme és defensar allò comú". 

15:28 - Quatre educadores creen un original projecte per millorar el confinament dels nens i nenes del Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell. Ja en tenen 140.

15:27 - El govern espanyol també anuncia una ampliació de la moratòria de les hipoteques per als autònoms que hagin vist afectada la seva activitat per la crisi del coronavirus. També s'amplia la prohibició de tallar els subministraments bàsics a tota la població.

15:21 - El govern espanyol aprova diverses mesures per protegir els llogaters. Pablo Iglesias anuncia que queden suspesos durant sis mesos els desallotjaments; queden prorrogats durant sis mesos els lloguers que estan a punt d'acabar-se i, per tant, no es podran apujar els lloguers; i s'activa un sistema de microcrèdits públics a interès zero per poder pagar els lloguers. Es podran tornar en sis anys i ampliables a deu anys. El decret garanteix que els petits propietaris rebran íntegrament les rendes dels seus lloguers i que els grans tenidors hauran d'afrontar part de l'impacte de la situació. "Es tracta de protegir llogaters i petits propietaris", diu el vicepresident d'assumptes socials. 

15:18 - Pablo Iglesias, vicepresident del govern espanyol, anuncia un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. "Per demanar a la gent que es quedi a casa cal oferir-li seguretat per afrontar amb garanties aquest període excepcional", diu Iglesias.

15:18 - Jaume Huch, d'Edicions l'Albí: «Sant Jordi mou més d'un milió i mig de llibres, això és molt difícil d'aconseguir en una altra data». El berguedà explica que el sector viu amb preocupació l'evolució de la crisi del coronavirus i opina que caldrà reforça la setmana del llibre en català al setembre.

15:14 - El govern espanyol diu que l'economia ha d'entrar en un "període d'hivernació" fins que passi l'emergència per poder recuperar-se ràpidament quan torni la normalitat. 

15:16 - Set casos de coronavirus a la residència Cals Avis de Torelló. S'han fet 7 proves més i s'està a l'espera dels resultats. 

15:09 - El govern espanyol diu que "el permís retribuït recuperable", com les mesures de distanciament social, també "salva vides". Cal limitar al màxim la mobilitat perquè el sistema sanitari no es col·lapsi, remarca la portaveu María Jesús Montero. 

15:07 - El govern espanyol diu que s'està avançant en la "bona direcció" i demana "perseverar" en les restriccions imposades per aturar l'epidèmia del coronavirus per consolidar les dades, que apunten a una estabilització del nombre de contagis.

Última hora
Més temes del dia
Branded content
Els presos elaboraran material per als hospitals catalans
Els presos elaboraran material per als hospitals catalans | Departament de Justícia
Lluís Girona
Usuaris denuncien "abusos" i Competència avisa de sancions a l'empara del decret de limitació de preus malgrat que el servei està liberalitzat
L'exèrcit espanyol, a les instal·lacions esportives de Sabadell
L'exèrcit espanyol, a les instal·lacions esportives de Sabadell | Albert Hernàndez
Coronavirus
Miquel Buch, conseller d'Interior, aquest dimecres al seu despatx
Miquel Buch, conseller d'Interior, aquest dimecres al seu despatx | Govern
coronavirus
Una Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Barcelona
Una Oficina d'Atenció a la Ciutadania de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Coronavirus
Donald Trump i Boris Johnson, en una imatge d'arxiu
Donald Trump i Boris Johnson, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Dades
Una àrea de l’Hospital Trueta de Girona destinat a malalts de coronavirus.
Una àrea de l’Hospital Trueta de Girona destinat a malalts de coronavirus. | ACN
coronavirus
Els membres sobiranistes de la mesa del Parlament de la passada legislatura, en una imatge d'arxiu
Els membres sobiranistes de la mesa del Parlament de la passada legislatura, en una imatge d'arxiu | ACN
REPORTATGE
El passatge Bernardí, al Raval
El passatge Bernardí, al Raval | Adrià Costa
Signatures
FILIPRIM
Una persona mirant la tele
Una persona mirant la tele | Albert Alcaide
Ciència en societat
Els coronavirus reben el seu nom per la forma que presenten al microscopi
Els coronavirus reben el seu nom per la forma que presenten al microscopi | Europa Press
la pocmoderna surt de mare
Dos nens jugant a casa
Dos nens jugant a casa | Pixabay
sexe, postureig i reggaeton
«Seguiré a casa meva. I vosaltres, vosaltres també»
«Seguiré a casa meva. I vosaltres, vosaltres també» | Martí Urgell
Un senyor de Barcelona
Arnau Puig en una imatge d'arxiu
Arnau Puig en una imatge d'arxiu | ACN
altres barcelones
Recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau
Recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau | Bernat Cedó
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament | Alma, la xarxa social social
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística | Alma, la xarxa social social
Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica
Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica | Alma, la xarxa social social