17:30 - VÍDEO Els personatges de la mítica «Cámera Café» es retroben onze anys després per enviar un missatge sobre el coronavirus. 

17:27 - ENTREVISTA Ramon M. Nogués: «S'està demostrant que el mite de sotmetre la natura és més fantasiós que mai». El catedràtic d'Antropologia Biològica i sacerdot assegura que la pandèmia ha evidenciat que la humanitat no és omnipotent: "Tot i el progrés tècnic, som una peça més de l'ecoesfera". Per Pep Martí 

17:21 - Manuel Lao dona material sanitari i fons per la investigació del coronavirus a diversos hospitals catalans. L'empresari terrassenc ha patrocinat un centenar de llits, nou respiradors i milers de mascaretes i bates de protecció. 

17:21 - Torrent proposa destinar dos milions del pressupost del Parlament a Salut. El president de la cambra presentarà la proposta a la mesa del 7 d'abril; la quantitat prové dels pressupostos no executats de la institució. 

16:55 - El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".

 

16:55 - El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de Sánchez de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".

 

16:47 - VÍDEO Un ramader de Cardedeu llença 2.588 litres de llet per alertar de la situació del petit comerç. Valentí Roger demana a la gent que consumeixi com sempre i contraposa la seva situació a la de les grans cadenes “que s’estan fent d’or”. Ho explica Jaume Ventura.  

16:38 - Roba amb violència una farmàcia a Barcelona, fereix una treballadora i agredeix dos agents. El presumpte lladre va ser enxampat quan fugia corrent en el marc del dispositiu Oris, amb el qual s'ha reforçat la seguretat als establiments considerats essencials durant el confinament pel coronavirus. 

16:30 - Moren nou persones d'una residència de gent gran de Sant Hilari Sacalm per coronavirus. El 40% dels residents i el 20% de la plantilla han donat positiu i s'han pres mesures per aïllar-los.  

16:28 - L'Estat «garantirà» el subministrament de mascaretes a la ciutadania. Sánchez assenyala que es regularà el preu del material de protecció per tal que sigui accessible per a tothom. Per Oriol March. 

 

16:16 - Treballadores d'una residència de Castellcir es confinen amb els usuaris per reduir el risc de contagi. D'aquesta manera els 54 residents no s'han de quedar tancats a les seves habitacions com requeria l'Àrea Bàsica de Salut del Moianès per evitar la propagació del coronavirus. Ho explica Pere Fontanals. 

16:06 - Sánchez crida a reeditar els Pactes de la Moncloa per superar la crisi sanitària. El president del govern espanyol apel·la a l'esperit de la Transició, reclama a Europa que no falli en la resposta a la crisi i assenyala ja s'està en disposició de doblegar la corba de contagis. Per Oriol March

16:05 - Sánchez assegura que Espanya "no renunciarà als eurobons perquè són solidaritat i és Europa". 

15:56 - Sánchez: "Garantirem les mascaretes a la ciutadania".

15:52 - Vergés insisteix en què "el virus és nou i per tant els tests també".

15:50 - Sánchez: "Tindrem diferents estats d'alarmes en funció de l'evolució a la pandèmia". Després del 26 d'abril es podria recuperar un estat d'alarma semblant al primer que es va aprovar. 

15:49 - Els avis de residències que no estiguin infectats de coronavirus podran tornar a casa. El trasllat haurà de ser sempre voluntari i la persona que surti de la residència haurà d'estar en aïllament 14 dies. Ho explica Sergi Ambudio.


15:47 - Vergés, respon a les contradiccions sobre el nombre de morts a Igualada:"Donem les dades contrastades i que formen part dels registrades oficials".

15:43 - Vergés demana "coordinació" de totes les administracions amb Salut per poder fer-ne un ús "efectiu".

15:46 - Sánchez: "Estem començant a veure la llum al final del túnel però no ens podem permetre el luxe de donar cap pas enrere". 
 

15:40 - El Homrani explica que les persones que vulguin endur-se els avis a casa seva no perdran la plaça de residència.

15:36 - Budó explica que encara no tenen resposta des del govern espanyol sobre les propostes fetes en relació a la crisi econòmica i social derivada del coronavirus. 

15:35 - Sánchez avança que després del 26 d'abril vindran més dies d'estat d'alarma però "serà diferent, anirem recuperant alguns espais de relació social però de manera transitòria". 

15:32 - El Homrani explica que el 96% dels ERTOS fets a Catalunya  són per força major, el 18% són del sector de Comerç i el 23% d'Hosteleria.

15:31 - "Estem davant la crisi més gran de les nostres vides". Sánchez demana a la ciutadania sacrifici, resistència i moral de victòria per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. 

15:30 - El conseller El Homrani anuncia que es farà possible el retorn de persones que viuen a residències i no tenen símptomes de la Covid-19. 

15:28 - Sánchez demana una resposta unitària a la Unió Europea. "No pot fallar", diu Sánchez i ha demanat als governs més reticents que siguin conscients del projecte comú que representa la Unió Europea. 
 

15:28 - El Homrani fa una crida a que tothom que "pugui i vulgui" s'apunti a la borsa de treball per reforçar el personal de residències.

15:24 - El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, reconeix que el sistema de treball "no estava preparat" davant la crisi del coronavirus.

15:23 - Vergés posa parla de l'aixecament del confinament de la conca d'Òdena com un "missatge d'esperança". 

15:19 - La consellera de Salut, Alba Vergés, explica que el decreixement "la corba epidèmica" ha estat un dels motius que han portat a aixecar el perímetre de la conca d'Òdena. "Prenem la decisió de poder desfer aquest confinament perimetral donat el confinament total de Catalunya", assegura Vergés. 

15:15 - El govern espanyol treballa amb un pla per reprendre l'activitat econòmica i social i perquè "ningú quedi enrere". Una segona fase de "reconstrucció" que segons Sánchez ha de ser una "transició cap a la normalitat". El pla contempla mesures relacionades amb la higiene individual i col·lectiva, accions sanitàries de detecció de la Covid-19 o mesures tecnològiques de control de l'epidèmia. 

15:11 - Sánchez justifica l'ampliació de l'estat d'alarma: «Les dues setmanes més és el temps que necessita el sistema de salut per recuperar-se». 

14:28 - Pedro Sánchez: «Estem en condicions de doblegar la corba d'expansió de l'epidèmia». El president de l'estat espanyol assegura que les tres setmanes d'aïllament han servit per disminuir la propagació del virus, que ha passat del 20% al 6%. També ha servit per «augmentar les altes i salvar vides».  

14:25 - VÍDEO. Així sona «Canta Maria», el tema que Roger Mas i la Cobla Sant Jordi han versionat confinats. 

14:21 - Una catalana menor d'edat, atrapada a l'Índia en ple confinament. L'única opció que li proposa l'ambaixada espanyola és creuar el país sola. 
 

14:12 - L'estat espanyol garanteix el transport de mercaderies durant els dies festius de Setmana Santa. Asseguren que el sector continuarà per "facilitar la vida de tots els ciutadans".  

14:06 - Sánchez prorroga l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El president del govern espanyol ha pres la decisió després de reunir-se amb el comitè d'experts i la traslladarà a l'oposició; el Congrés haurà de validar que l'excepcionalitat s'allargui quinze dies més. Ho explica Oriol March. 


 

13:35 - L'estat espanyol ha detectat un increment d'estafes telefòniques i demana als usuaris "desconfiar davant de qualsevol trucada sospitosa" i que no es faciliti cap número de compte. Habitualment són falsos comercials de companyies elèctriques que aprofiten l'estat d'alarma i el confinament per obtenir dades personals i bancàries oferint descomptes en les tarifes com a agraïment per estar més temps a casa. 

13:31 - CGT denuncia l'ús de desinfectant no autoritza per part d'una empresa d'ambulàncies. Des del sindicat adverteixen que s'està "posant en risc la salut" de la plantilla i dels pacients.

12:54 - El vicepresident del Barça Jordi Cardoner, positiu en coronavirus. Cardoner es troba bé de salut i s'està recuperant de la malaltia en el seu domicili. 

12:42 - Oriol Mitjà: «Fins a la tardor jo no tornaria a obrir el Camp Nou». L'epidemiòleg confessa que "vam subestimar la capacitat dels xinesos i no ens vam anticipar". Mitjà també ha assegurat que entre el 10 i el 15% de la població "ja ha passat el virus".

12:27 - Washington podria tenir problemes d'abastiment d'aliments a les famílies vulnerables i la gent gran a mitjans d'abril per la crisi del coronavirus. La demanda ha crescut notablement en aquest estat nord-americà on ja hi ha 4.896 persones infectades i n'han mort 195.

12:26 - El director assistencial de l'Hospital de Manresa diu que el cribratge sempre ha existit: «Tot i que ara es fa més». Ignasi Carrasco reconeix que en moments puntuals s'han vist obligats a derivar pacients per manca d'espai a l'UCI. 

12:22 - Igualada contradiu Salut i assegura que divendres hi va haver 11 morts a la ciutat. Marc Castells, alcalde igualadí, assenyala que ja ha informat la consellera Alba Vergés de la situació; la conselleria va indicar ahir que no s'havia produït cap víctima a la capital de l'Anoia. Ho explica Oriol March. 

12:17 - Epidèmia de tifus 1914 a Barcelona. Quan l'antic Rec Comtal es va contaminar i va sembrar la mort a través de les fonts. Per Dani Cortijo. 

11:55 - VÍDEO Xavi Hernández dona un milió d'euros per la lluita contra el coronavirus. L'excapità del Barça i la seva família demanen suport per a la campanya "Resposta Coronavirus" de l'Hospital Clínic. 

11:54 - Mor per coronavirus un pacient de l'Hospital de Jesús. Salut desmenteix l'Ajuntament de Tortosa i s'eregeix com a única font sobre l'evolució de la Covid-19. 

11:52 - VÍDEO Les principals institucions econòmiques catalanes se sumen a la iniciativa de la Creu Roja contra el coronavirus. Ja ha distribuït 53.000 quilos d'aliments i medicines a persones en risc en més de 150 municipis. 

Última hora
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus
Els nens nens i nenes expliquen què és el coronavirus | NacióDigital
El curs es reprendrà el 14 d'abril de manera virtual
El curs es reprendrà el 14 d'abril de manera virtual | Unsplash
El descans és clau per als nens i pares
El descans és clau per als nens i pares | Pixabay
El territori, al minut
Els imperdibles
Coronavirus
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona.
Una voluntària de la xarxa de solidaritat davant el confinament passeja dos gossos dels veïns a Tarragona. | L.M.
ENTREVISTA
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona
Laia Estrada i Eva Miguel, conselleres de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona | CUP
8-M
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer
Un succionador de clítoris, conegut com a Satisfyer | Albert Alemany
Explosió a Tarragona
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns
Veïns del barri de Bonavista al local de l'Associació de Veïns | Alba Domingo
Explosió a Tarragona
L'empresa Iqoxe  on es va produir l'explosió
L'empresa Iqoxe on es va produir l'explosió | ACN
EL FLAIX
Avui a NacióDigital
Barcelona, pràcticament buida durant el confinament.
Barcelona, pràcticament buida durant el confinament. | Martí Urgell
Oriol March

17:51 - El nou pavelló Vic Salut, pioner per disposar d'oxigen per als pacients de coronavirus. Des del Consorci Hospitalari de Vic, remarquen que s'han pogut aconseguir reguladors d'aire que estan esgotats arreu d'Europa. Informa Carles Fiter i imatges d'Adrià Costa.  

17:32 - FOTOS L'hospital de campanya va prenent forma a la pista coberta d'atletisme de Sabadell. Segueixen les tasques per convertir l'espai en l'Hospital Temporal Vallès Salut. Imatges de Juanma Peláez. 

17:30 - VÍDEO Els personatges de la mítica «Cámera Café» es retroben onze anys després per enviar un missatge sobre el coronavirus. 

17:27 - ENTREVISTA Ramon M. Nogués: «S'està demostrant que el mite de sotmetre la natura és més fantasiós que mai». El catedràtic d'Antropologia Biològica i sacerdot assegura que la pandèmia ha evidenciat que la humanitat no és omnipotent: "Tot i el progrés tècnic, som una peça més de l'ecoesfera". Per Pep Martí 

17:21 - Manuel Lao dona material sanitari i fons per la investigació del coronavirus a diversos hospitals catalans. L'empresari terrassenc ha patrocinat un centenar de llits, nou respiradors i milers de mascaretes i bates de protecció. 

17:21 - Torrent proposa destinar dos milions del pressupost del Parlament a Salut. El president de la cambra presentarà la proposta a la mesa del 7 d'abril; la quantitat prové dels pressupostos no executats de la institució. 

16:55 - El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".

 

16:55 - El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, dona suport a la decisió de Sánchez de prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El popular ha recordat a Sánchez que "la lleialtat i la unitat exigeixen eficàcia i transparència".

 

16:47 - VÍDEO Un ramader de Cardedeu llença 2.588 litres de llet per alertar de la situació del petit comerç. Valentí Roger demana a la gent que consumeixi com sempre i contraposa la seva situació a la de les grans cadenes “que s’estan fent d’or”. Ho explica Jaume Ventura.  

16:38 - Roba amb violència una farmàcia a Barcelona, fereix una treballadora i agredeix dos agents. El presumpte lladre va ser enxampat quan fugia corrent en el marc del dispositiu Oris, amb el qual s'ha reforçat la seguretat als establiments considerats essencials durant el confinament pel coronavirus. 

16:30 - Moren nou persones d'una residència de gent gran de Sant Hilari Sacalm per coronavirus. El 40% dels residents i el 20% de la plantilla han donat positiu i s'han pres mesures per aïllar-los.  

16:28 - L'Estat «garantirà» el subministrament de mascaretes a la ciutadania. Sánchez assenyala que es regularà el preu del material de protecció per tal que sigui accessible per a tothom. Per Oriol March. 

 

16:16 - Treballadores d'una residència de Castellcir es confinen amb els usuaris per reduir el risc de contagi. D'aquesta manera els 54 residents no s'han de quedar tancats a les seves habitacions com requeria l'Àrea Bàsica de Salut del Moianès per evitar la propagació del coronavirus. Ho explica Pere Fontanals. 

16:06 - Sánchez crida a reeditar els Pactes de la Moncloa per superar la crisi sanitària. El president del govern espanyol apel·la a l'esperit de la Transició, reclama a Europa que no falli en la resposta a la crisi i assenyala ja s'està en disposició de doblegar la corba de contagis. Per Oriol March

16:05 - Sánchez assegura que Espanya "no renunciarà als eurobons perquè són solidaritat i és Europa". 

15:56 - Sánchez: "Garantirem les mascaretes a la ciutadania".

15:52 - Vergés insisteix en què "el virus és nou i per tant els tests també".

15:50 - Sánchez: "Tindrem diferents estats d'alarmes en funció de l'evolució a la pandèmia". Després del 26 d'abril es podria recuperar un estat d'alarma semblant al primer que es va aprovar. 

15:49 - Els avis de residències que no estiguin infectats de coronavirus podran tornar a casa. El trasllat haurà de ser sempre voluntari i la persona que surti de la residència haurà d'estar en aïllament 14 dies. Ho explica Sergi Ambudio.


15:47 - Vergés, respon a les contradiccions sobre el nombre de morts a Igualada:"Donem les dades contrastades i que formen part dels registrades oficials".

15:43 - Vergés demana "coordinació" de totes les administracions amb Salut per poder fer-ne un ús "efectiu".

15:46 - Sánchez: "Estem començant a veure la llum al final del túnel però no ens podem permetre el luxe de donar cap pas enrere". 
 

15:40 - El Homrani explica que les persones que vulguin endur-se els avis a casa seva no perdran la plaça de residència.

15:36 - Budó explica que encara no tenen resposta des del govern espanyol sobre les propostes fetes en relació a la crisi econòmica i social derivada del coronavirus. 

15:35 - Sánchez avança que després del 26 d'abril vindran més dies d'estat d'alarma però "serà diferent, anirem recuperant alguns espais de relació social però de manera transitòria". 

15:32 - El Homrani explica que el 96% dels ERTOS fets a Catalunya  són per força major, el 18% són del sector de Comerç i el 23% d'Hosteleria.

15:31 - "Estem davant la crisi més gran de les nostres vides". Sánchez demana a la ciutadania sacrifici, resistència i moral de victòria per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. 

15:30 - El conseller El Homrani anuncia que es farà possible el retorn de persones que viuen a residències i no tenen símptomes de la Covid-19. 

15:28 - Sánchez demana una resposta unitària a la Unió Europea. "No pot fallar", diu Sánchez i ha demanat als governs més reticents que siguin conscients del projecte comú que representa la Unió Europea. 
 

15:28 - El Homrani fa una crida a que tothom que "pugui i vulgui" s'apunti a la borsa de treball per reforçar el personal de residències.

15:24 - El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, reconeix que el sistema de treball "no estava preparat" davant la crisi del coronavirus.

15:23 - Vergés posa parla de l'aixecament del confinament de la conca d'Òdena com un "missatge d'esperança". 

15:19 - La consellera de Salut, Alba Vergés, explica que el decreixement "la corba epidèmica" ha estat un dels motius que han portat a aixecar el perímetre de la conca d'Òdena. "Prenem la decisió de poder desfer aquest confinament perimetral donat el confinament total de Catalunya", assegura Vergés. 

15:15 - El govern espanyol treballa amb un pla per reprendre l'activitat econòmica i social i perquè "ningú quedi enrere". Una segona fase de "reconstrucció" que segons Sánchez ha de ser una "transició cap a la normalitat". El pla contempla mesures relacionades amb la higiene individual i col·lectiva, accions sanitàries de detecció de la Covid-19 o mesures tecnològiques de control de l'epidèmia. 

15:11 - Sánchez justifica l'ampliació de l'estat d'alarma: «Les dues setmanes més és el temps que necessita el sistema de salut per recuperar-se». 

14:28 - Pedro Sánchez: «Estem en condicions de doblegar la corba d'expansió de l'epidèmia». El president de l'estat espanyol assegura que les tres setmanes d'aïllament han servit per disminuir la propagació del virus, que ha passat del 20% al 6%. També ha servit per «augmentar les altes i salvar vides».  

14:25 - VÍDEO. Així sona «Canta Maria», el tema que Roger Mas i la Cobla Sant Jordi han versionat confinats. 

14:21 - Una catalana menor d'edat, atrapada a l'Índia en ple confinament. L'única opció que li proposa l'ambaixada espanyola és creuar el país sola. 
 

14:12 - L'estat espanyol garanteix el transport de mercaderies durant els dies festius de Setmana Santa. Asseguren que el sector continuarà per "facilitar la vida de tots els ciutadans".  

14:06 - Sánchez prorroga l'estat d'alarma fins al 26 d'abril. El president del govern espanyol ha pres la decisió després de reunir-se amb el comitè d'experts i la traslladarà a l'oposició; el Congrés haurà de validar que l'excepcionalitat s'allargui quinze dies més. Ho explica Oriol March. 


 

13:35 - L'estat espanyol ha detectat un increment d'estafes telefòniques i demana als usuaris "desconfiar davant de qualsevol trucada sospitosa" i que no es faciliti cap número de compte. Habitualment són falsos comercials de companyies elèctriques que aprofiten l'estat d'alarma i el confinament per obtenir dades personals i bancàries oferint descomptes en les tarifes com a agraïment per estar més temps a casa. 

13:31 - CGT denuncia l'ús de desinfectant no autoritza per part d'una empresa d'ambulàncies. Des del sindicat adverteixen que s'està "posant en risc la salut" de la plantilla i dels pacients.

12:54 - El vicepresident del Barça Jordi Cardoner, positiu en coronavirus. Cardoner es troba bé de salut i s'està recuperant de la malaltia en el seu domicili. 

12:42 - Oriol Mitjà: «Fins a la tardor jo no tornaria a obrir el Camp Nou». L'epidemiòleg confessa que "vam subestimar la capacitat dels xinesos i no ens vam anticipar". Mitjà també ha assegurat que entre el 10 i el 15% de la població "ja ha passat el virus".

12:27 - Washington podria tenir problemes d'abastiment d'aliments a les famílies vulnerables i la gent gran a mitjans d'abril per la crisi del coronavirus. La demanda ha crescut notablement en aquest estat nord-americà on ja hi ha 4.896 persones infectades i n'han mort 195.

12:26 - El director assistencial de l'Hospital de Manresa diu que el cribratge sempre ha existit: «Tot i que ara es fa més». Ignasi Carrasco reconeix que en moments puntuals s'han vist obligats a derivar pacients per manca d'espai a l'UCI. 

12:22 - Igualada contradiu Salut i assegura que divendres hi va haver 11 morts a la ciutat. Marc Castells, alcalde igualadí, assenyala que ja ha informat la consellera Alba Vergés de la situació; la conselleria va indicar ahir que no s'havia produït cap víctima a la capital de l'Anoia. Ho explica Oriol March. 

12:17 - Epidèmia de tifus 1914 a Barcelona. Quan l'antic Rec Comtal es va contaminar i va sembrar la mort a través de les fonts. Per Dani Cortijo. 

11:55 - VÍDEO Xavi Hernández dona un milió d'euros per la lluita contra el coronavirus. L'excapità del Barça i la seva família demanen suport per a la campanya "Resposta Coronavirus" de l'Hospital Clínic. 

Última hora
Coronavirus | Imperdibles
Coronavirus
Un treballador amb mascareta descarregant a Barcelona.
Un treballador amb mascareta descarregant a Barcelona. | David Zorrakino / Europa Press
Dades: coronavirus
Entre les persones joves, hi ha més casos detectats entre dones.
Entre les persones joves, hi ha més casos detectats entre dones. | Martí Urgell
coronavirus
Dispositiu dels Mossos en un desnonament a Barcelona
Dispositiu dels Mossos en un desnonament a Barcelona | Andreu Merino
Dades: coronavirus
El nombre de contagis augmenta en termes relatius, però creix en termes absoluts.
El nombre de contagis augmenta en termes relatius, però creix en termes absoluts. | David Zorrakino/Europa Press
coronavirus
Un operari fent les tasques d'enterrament
Un operari fent les tasques d'enterrament | ACN
Reportatge
Dos menors en un centre d'acollida, en una imatge d'arxiu
Dos menors en un centre d'acollida, en una imatge d'arxiu | Sergi Cámara
Signatures
FILIPRIM
Una persona mirant la tele
Una persona mirant la tele | Albert Alcaide
Ciència en societat
Els ratpenats carreguen més virus que altres mamífers
Els ratpenats carreguen més virus que altres mamífers | Pixabay
la pocmoderna surt de mare
Dos nens jugant a casa
Dos nens jugant a casa | Pixabay
sexe, postureig i reggaeton
«Seguiré a casa meva. I vosaltres, vosaltres també»
«Seguiré a casa meva. I vosaltres, vosaltres també» | Martí Urgell
Un senyor de Barcelona
Arnau Puig en una imatge d'arxiu
Arnau Puig en una imatge d'arxiu | ACN
altres barcelones
Font de la plaça Sant Just
Font de la plaça Sant Just | Adrià Costa
Les lliçons del coronavirus
Les lliçons del coronavirus | Alma, la xarxa social social
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament
Una iniciativa veïnal contra l'aïllament | Alma, la xarxa social social
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística
L'Andrea té 8 anys i pateix fibrosi quística | Alma, la xarxa social social