Visita guiada

L'exposició «Liberxina» recupera la memòria artística del maig del 68

Els subscriptors de NacióDigital han pogut gaudir d'una visita guiada exclusiva per la mostra, que recopila peces d'una quarantena d'artistes amb obres molt diverses, gràcies al suport de la Fundació Endesa

NacióDigital oferirà nous avantatges per a subscriptors relacionats amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, com un nou sorteig de cinc entrades dobles abans de Nadal.

| 03/12/2018 a les 11:27h
Arxivat a: Subcriptors NacióDigital, MNAC, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Subscriptors, Maig 68
L'exposició «Liberxina» commemora el 50è aniversari del maig del 68
L'exposició «Liberxina» commemora el 50è aniversari del maig del 68 | Clara Virgili
Els subscriptors de NacióDigital han pogut gaudir d'una visita guiada a l'exposició Liberxina, Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971que el Museu Nacional d'Art de Catalunya ha programat coincidint amb el 50è aniversari del maig del 68. Es tracta d'un recull d'un centenar de peces d'una quarantena d'artistes que mostren la diversitat creativa que va representar el Pop Art, la Psicodelia i els nous moviments artístics sorgits de la revolució cultural i la necessitat de canvis socials, en ple franquisme. 

La mirada tutoritzada per les guies del Museu Nacional permet descobrir la denúncia social que les obres presentaven de forma velada per superar la censura. Com en aquesta peça de Francesc Artigas titulada Els guanyadors del festival, que oficialment homenatja la victòria eurovisiva de 1968, amb el Dúo Dinámico aixecant en braços a Massiel, i en la que la intenció real de l'artista és denunciar l'Estat, representat amb els colors de la bandera en primer terme, i l'acció repressiva de les seves forces de seguretat, de fons. L'exposició romandrà oberta fins el 22 d'abril.
 

La guia del Museu explicant la peça «Els guanyadors del festival» de Francesc Artigas Foto: Clara VirgiliAquesta ha estat la segona visita guiada per a subscriptors que NacióDigital, amb la col·laboració de la Fundació Endesa ha organitzat al Museu Nacional d'Art de Catalunya aquest 2018. A més, també s'han dut a terme diversos sortejos d'entrades per visitar el museu, l'últim dels quals es convocarà abans de Nadal. 
Targeta de subscriptor digital
Targeta de subscriptor digital | Adrià Costa
Subscriu-te ara i, per només 5,90€ al mes, dona suport al diari digital líder en català