Autor/a
Jordi Mir

Jordi Mir

Doctor en Humanitats i professor a la UPF i UAB

Soc doctor en humanitats, professor a la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i a la de Ciències Polítiques i de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Soc membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (UPF) i l’Observatori del Sistema Universitari.

14/04/2024

Una llibertat republicana

«El republicanisme, també el del 14 d’abril, no es pot separar de l’emancipació que permetrà a les persones viure en condicions que les permetin exercir la llibertat»

31/03/2024

Per unes eleccions sense partidisme

«En campanya es parla, i s’actua, com si la diversitat no existís. Com si hi hagués voluntat de fer-la desaparèixer. Aquestes passions col·lectives són totalitàries»

17/03/2024

Qui tindrà cura que tinguem democràcia?

«Per poder satisfer les necessitats que tenim, per poder superar els importants reptes que hem d’afrontar, caldrà enfortir i aprofundir la qualitat de la democràcia i la cura»

03/03/2024

​Anticapitalista Puig Antich

«Potser no ens agrada l’anticapitalisme, però si fem la memòria de Puig Antich no l’hauríem d’amagar»

18/02/2024

Sentidiño gallec

«La reconstrucció que ha dut a terme el BNG li ha permès disputar el sentit comú majoritari que ha donat tantes majories absolutes al PP»

04/02/2024

Sequera: aprenentatges de la pandèmia

«La pregunta potser hauria de ser si van ser suficients. Ara la situació serà semblant. Qui acompanyarà l’absència d’aigua i els seus efectes?»

21/01/2024

​Sequera i decreixement

«La utilització partidista del concepte decreixement que planteja Illa suposa una negació del coneixement que tenim i una creació d'ignorància»

07/01/2024

Bones Rebaixes!

«Els Reis i les Rebaixes, amb només unes hores de diferència, són una bona mostra de les il·lusions que generem, com poden ser de diferents i com poden ser de constructives o destructives»

10/12/2023

Odi de classe

«A Catalunya no es compleix la Declaració Universal dels Drets Humans, que hauria de servir per garantir l’educació més enllà de la classe social»

26/11/2023

​Decreixement, ha dit la reina

«El ministre Escrivá ens hauria d'explicar com farem front al creixement sense aturador de les emissions causants de l'efecte hivernacle i l'escalfament global»

16/11/2023

Investidura cul-de-sac

«La investidura ha estat possible perquè diferents partits han sortit del carreró sense sortida en el que havien decidit entrar i s’han trobat amb qui poden arribar a acords»

12/11/2023

Vaga general reaccionària

«El relat generat des de diferents opcions polítiques i mitjans és d’una violència tan gran que no estranyen les reaccions al carrer»

29/10/2023

El jurament d'Elionor i Maurín

«La democràcia és el govern de la gent pobra, que lluita per la seva llibertat i per unes condicions de vida justes»

15/10/2023

Crear terror o crear pau?

«Les guerres no serveixen per solucionar els conflictes. La solució arribarà des de la creació de pau i no amb la generació de més terror»

El més llegit