MUSEUS

El Museu de Maricel rep cinc pintures del MNAC

Entre les obres entregades destaquen dos Sunyer, un Rusiñol, un Roig i Soler i un Pruna

per Redacció , 23 de desembre de 2015 a les 13:00 |
Una de les sales del Museu de Maricel | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Museu de Maricel ha enriquit la seva col·lecció permanent amb cinc olis de pintors vinculats a Sitges procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tracta de dues pintures de Joaquim Sunyer, una de Santiago Rusiñol, una de Joan Roig i Soler i una de Pere Pruna. 

Els dos olis de Joaquim Sunyer són Les germanes Ribas (1913) i Les dues cotorres (1917); el de Santiago Rusiñol és Masia blanca, pintat a Mallorca el 1902; el de Joan Roig i Soler és Estudi de Sitges, creat a la vila als voltants de 1896, mentre que el de Pere Pruna data de començament dels anys trenta del segle passat i porta per títol La noia del mocador blanc.

Les cinc pintures han estrenat avui la seva nova ubicació al Museu de Maricel, coincidint amb el primer aniversari de la inauguració d’aquest museu i del Cau Ferrat després de les obres de reforma. La directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, n’ha fet la presentació, acompanyada d’Isabel Sunyer, neta de Joaquim Sunyer; i Margarita Julià i el seu nebot Oriol Julià, descendents directes de les germanes Ribas, protagonistes d’un dels olis cedits i tietes de la pròpia Margarita. Tots quatre s’han fotografiat amb els dos Sunyer darrere seu.

Els dos Sunyer, precisament, han estat instal·lats al costat de La maternitat, del mateix artista, i una de les pintures més representatives del Museu de Maricel. A pocs metres s’ha col·locat el Rusiñol, convivint amb altres olis del mateix artista, mentre que el Roig i Soler llueix a la sala dels lluministes. El Pere Pruna, per la seva part, està ubicat a la planta baixa del Maricel, a la galeria de les escultures, a tocar de la Sala Sert.

La cessió d’aquestes cinc pintures s’ha efectuat gràcies als acords de col·laboració entre el MNAC i Museus de Sitges i la tasca que plegats realitzen a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. 

 

Participació