Museus

El Cau Ferrat de Sitges cedeix quatre obres al Museu d'Art de Girona

Les peces formaran part de l'exposició "Santiago Rusiñol en terres gironines"

per Redacció , 19 de maig de 2016 a les 09:15 |
Imatge de l'acte d'inauguració de l'exposició | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Quatre obres del fons del Cau Ferrat han estat prestades al Museu d’Art de Girona per l’exposició Santiago Rusiñol en terres gironines, una mostra comissionada per Vinyet Panyella, directora de Museus de Sitges, i que com bé diu el seu títol pretén testimoniar la vinculació de Rusiñol amb les comarques gironines.

Entre les obres exposades es pot destacar Hospital i escalinata de la catedral de Girona, dibuix on apareix el propi Rusiñol o una carta manuscrita de Narcís Oller al fill adoptiu de Sitges felicitant-lo per un èxit professional. A més d’aquestes obres, el públic també pot visionar un ampli ventall de peces que dibuixen l’estada de Santiago Rusiñol en altres poblacions de la demarcació com Girona, Arbúcies, Ripoll, Olot o Puigcerdà.

La col·laboració entre el Cau Ferrat i el Museu d’Art de Girona no es remet a aquesta exposició. L’any passat, el centre sitgetà va poder presentar a la capital gironina, un total de quinze obres d’autors com el mateix Rusiñol, Ramon Casas o Miquel Utrillo.

 

Participació