MUSEUS

Els Museus de Sitges celebren les Jornades Europees de Patrimoni

El cap de setmana del 12, 13 i 14 d’octubre

per Redacció, 20 de setembre de 2018 a les 10:00 |
Interior del Cau Ferrat | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Jornades Europees de Patrimoni tornen puntuals com cada mes d’octubre i, un any més, els Museus de Sitges s’hi afegeixen amb un bon grapat d’activitats. En el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la commemoració d’enguany vol “sensibilitzar la població sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar de relleu les possibilitats que ofereix el patrimoni cultural per al desenvolupament de les societats”.

En el cas de Sitges, els Museus han programat un ampli ventall d’activitats per a gaudir en família, que s’allargarà durant tot el cap de setmana del 12, 13 i 14 d’octubre. D’entrada, tres sessions diferents de visites guiades: una al Museu de Maricel, per gaudir de l’exposició dedicada a l’escultor nord-català Gustau Violet; una a la Fundació Stämpfli, per descobrir els nous 500 metres quadrats que la galeria ha guanyat per a exposar-hi obres d’art; i una al Palau de Maricel, acompanyada del taller familiar Cerca Troba, estrenat amb èxit per Setmana Santa junt amb la nova aplicació mòbil dels Museus.


Junt amb els itineraris guiats, dues propostes molt relacionades amb el patrimoni català i sitgetà. A nivell nacional, la presentació de les actes del primer Simposi Internacional sobre el Noucentisme, celebrat a Sitges ara farà quatre anys. En l’àmbit local, la presentació del projecte de reforma integral del Palau de Maricel i, junt amb ell, la relació d’actes que acabaran de conformar la segona part de la commemoració del Centenari de Maricel. Tot plegat es completarà amb una jornada de portes en què els assistents podran visitar gratuïtament tots els museus sitgetans.

Les Jornades Europees de Patrimoni són la manifestació cultural participativa més important del continent en relació al patrimoni. Cada any s’organitzen més de 70.000 activitats per tal de contribuir a “la presa de consciència sobre el patrimoni comú d’Europa i la necessitat constant de la seva protecció”. 


El patrimoni cultural abasta recursos del passat en moltes formes i aspectes: monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, així com col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques o arxius. A tot Catalunya, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni més proper.

 

Participació