MUSEUS

El Sitgestiu Cultural atrau prop de 3.500 assistents

L’activitat amb més assistència ha estat les visites guiades al Palau de Maricel

per Redacció, 12 de setembre de 2018 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Sitgestiu 2018 ha aplegat 3.408 assistents a la seixantena de propostes culturals programades durant els mesos de juliol i agost al Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Racó de la Calma, que han estat els quatre escenaris de les activitats. A aquesta quantitat, cal sumar els visitants de l’exposició L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori, que es va inaugurar al Museu de Maricel i que es pot veure fins el 21 d’octubre.

L’activitat amb més assistència han estat les visites guiades al Palau de Maricel, que s’ha realitzat una mitjana de tres cops per setmana durant els dos mesos. Des que es va implantar aquest itinerari (que es fa en sessions en català, castellà i anglès), les visites al Palau han constituït un reclam cultural per a turistes i visitants.


Una de les novetats del programa d’enguany, el Capvespre a Maricel, ha rebut també una alta participació, ja que en només deu sessions ha aplegat 196 persones. El Capvespre a Maricel era un recorregut nocturn pel Palau i el Museu de Maricel les dues nits de lluna plena d’aquest estiu. Els assistents tenien l’oportunitat de travessar l’emblemàtic pont que uneix les dues parts del conjunt de Maricel, que aquest estiu ha estat pintat de nou, junt amb la façana del Palau després de la restauració de la barana de les terrasses d’aquest edifici.

Els cinc concerts de Clàssica al Racó –en iniciativa conjunta de la Regidoria de Cultura i el Consorci del Patrimoni de Sitges, junt amb el Concurs Mirabent Magrans– han atret més de 400 assistents, una xifra a la qual s’han aproximat els recitals d’òpera de butxaca els diumenges al Saló d’Or, que enguany han protagonitzat Carmen i Madama Butterfly.


La fórmula del Cau Ferrat com a escenari de petit format també ha estat satisfactòria. Els recitals de jazz (els dimarts) i els d’òpera (els divendres) també van despertar un interès rellevant, tant pel contingut com per l’espai on s’hi feien.

També han tingut una bona acollida els tallers infantils (el d’elaboració de gerros de fang i el de creació de titelles de Festa Major). Els tallers tenien un component lúdic, però també pedagògic, ja que a més del vessant plàstic, els nens i nenes tenien l’oportunitat d’entrar al museu de Maricel per veure les obres amb els quals s’havia vinculat la seva activitat.

 

Participació