ENTREVISTA - POLÍTICA LOCAL

Vox Sitges vol presentar-se a les eleccions municipals per «defensar el votant de dretes sense complexos»

"Una de les prioritats nostres és recuperar el prestigi que sempre ha tingut Sitges", expressa Antonio Ferratges, coordinador local

per Aleix Ramirez , 7 de setembre de 2018 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al mes de juny, Vox va iniciar la seva activitat a la comarca del Garraf, concretament a Sitges i Vilanova i la Geltrú. Nació Digital parla amb Erik Morales, coordinador comarcal,  i Antonio Ferratges, coordinador local, sobre l’actualitat de Sitges i el plantejament del partit per les pròximes eleccions municipals. 
 
-Perquè es vol presentar Vox a Sitges i a la resta del Garraf?
-E.M: De moment concentrem els nostres esforços a Sitges i Vilanova i la Geltrú, com les dues poblacions de la comarca amb una singularitat especial, tot i que no descartem ampliar la nostra presència. També et dic aquestes dues poblacions, perquè és on estem rebent més suports. 

 
Hem vist que l’oposició de Ciutadans i el PP s’ha caracteritzat per la inacció dels seus regidors. 
 
-A.F: Sitges no només té un problema amb la neteja. Top manta, urbanisme sense control, estat de les platges, l’oblit de Les Botigues són alguns dels molts problemes que ens preocupen. Ens hem de posar les piles per recuperar l’essència de la nostra principal indústria, el turisme. 
 
El valor de la marca Sitges no augmenta per donar 150.000 euros al Festival Jardins de Terramar
 
-Qui liderarà la llista de Vox a Sitges per les pròximes eleccions? 
-E.M: A Sitges som 20 persones, moltes d’elles amb llarga experiència a l’empresa privada, que estem treballant des de fa molts mesos per configurar el programa. De moment no tenim cap candidat o candidata. 

 
-A.F: La meva intenció no és encapçalar la llista, en el meu reconec que presentar-se a unes eleccions, avui en dia és una aventura complicada. Jo aporto el meu gra de sorra perquè el projecte de Vox tiri endavant a Sitges. 
 
-Tot apunta que als comicis de l’any vinent es tornaran a presentar moltes formacions. Com s’entén? 
-E.G: Des de la perspectiva de la dreta observem com el Partit Popular s’està enfonsant i Ciutadans té una divisió molt forta. Nosaltres defensarem els interessos dels votants sense cap mena de complexe. 
 
-Abans parlaveu de Les Botigues. Els problemes derivats dels 14 km entre el nucli i el centre de Sitges, s’han agreujat recentment amb la fallida consulta sobre la segregació i possible annexió a Castelldefels. Hi ha alguna solució efectiva per aquest problema? 
-A.F: És qüestió de saber gestionar correctament les inversions, però cal dir que la gent de Les Botigues han estat abandonats històricament per tema de vots. Tots els partits que han governat a l’Ajuntament de Sitges, no han fet cas a Les Botigues perquè no guanyen vots allà. 

 
-E.M: Segueixo el mateix discurs que el company Antonio, és més, respecte de la consulta crec que l’error és fer-ho fora de la llei i no tot s’acaba amb una votació. Cal escoltar els veïns i atendre les seves necessitats de cada dia. 
 
-Fem una parèntesi de l’actualitat municipal i parlem de símbols. Quina opinió us mereix la polèmica al voltant dels llaços grocs? 
-A.F: Des de l’administració no es pot provocar enfrontaments entre la gent, com tampoc em sembla bé que s’utilitzin les institucions per finalitats polítiques. Un exemple s’ha vist fa pocs dies a la Festa Major, no és just que la festa de tots els sitgetans sigui un míting polític.
 
-E.M: A Vox no ens agrada el que passa amb els símbols i  no només ara, sinó en els darrers mesos. El nostre equip jurídic ja prepara demandes contra l’alcalde de Sitges i la resta de l’equip de govern pels símbols independentistes a l’Ajuntament i altres equipaments públics, com també volem denunciar la implicació del consistori al referèndum de l’1 d’octubre
 
-Ja que parleu de l’àmbit judicial, Antonio Ferratges va ser una de les persones denunciades per l’alcalde Miquel Forns, a causa d’uns comentaris a les xarxes socials
-A.F: Va ser una situació molt desagradable, perquè se’m va voler identificar com una persona homòfoba i jo no ho sóc. Si Sitges és el que és actualment, en part gràcies al col·lectiu LGTBI. He viscut aquí tota la vida i tinc molts amics homosexuals. 
 
Del cas que parlem, només vaig parlar de portes giratòries a la política i el temps dirà si tinc raó. 
 
-E.M: L’alcalde va atacar la llibertat d’expressió d’un grup de ciutadans. A vegades sembla que el senyor Miquel Forns utilitzi Sitges com a plataforma de llançament. A més, en política, quan una persona adquireix una responsabilitat ha de poder ser sotmesa a una crítica. 
 
-Vox considera que l’alcalde de Sitges ha fet alguna cosa positiva durant el seu mandat? 
-A.F: Si l’Ajuntament de Sitges té superàvit no és per l’acció del govern. No cal que es pengin les medalles. Han estat les lleis estatals les que han permès tornar a equilibrar els comptes. No hem d’oblidar com la crisi a Espanya s’origina per la mala gestió a les autonomies i els ajuntaments.
 
-E.M: No em ve al cap res positiu d’aquest alcalde, la nota és clarament un insuficient. 

 

Participació