MÓN LOCAL

Promoció Econòmica engega un pla de subvencions per impulsar la contractació de llarga durada

L’ajuda serà de com a màxim 4.800 euros per sol·licitud i s’adreça a empreses, persones professionals autònomes i entitats, amb seu social a Sitges

per Redacció , 25 d'agost de 2018 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ocupació, sobretot en termes de temporalitat, l’Ajuntament de Sitges engega novament una línia de subvenció per a la contractació laboral de més llarga durada. El Consistori obrirà la convocatòria per poder sol·licitar aquestes subvencions del 23 d’agost al 6 de setembre. L’ajuda serà de com a màxim 4.800 euros per sol·licitud i s’adreça a empreses, persones professionals autònomes i entitats, amb seu social a Sitges, que hagin formalitzat, entre el 15 d’octubre de 2017 i el 6 de juliol de 2018, contractes de com a mínim sis mesos de durada.

El contracte haurà de ser igual o superior a mitja jornada i les persones hauran de percebre com a mínim el sou mínim segons conveni del sector, si n’hi ha, o com a mínim percebre el salari mínim interprofessional. Les empreses de treball temporal i els contractes fixos discontinus queden exclosos d’aquesta convocatòria. 


Els principals requisits per poder accedir a aquestes ajudes són que les empreses o entitats sense ànim de lucre tinguin la seu social a Sitges i que hagin realitzat contractacions a partir de sis mesos de durada.

A l’hora de valorar les sol·licituds es tindrà en compte que els contractes siguin de major durada i de jornada sencera, que es contractin persones amb dificultats d’inserció laboral o col·lectius vulnerables, així com la contractació de persones inscrites a la borsa de treball del Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10. 

El Consistori aposta per dinamitzar el mercat de treball per donar suport a empreses i associacions compromeses amb la millora de l’ocupació. La regidora de Promoció Econòmica, Aurora Carbonell, remarca que “des de la regidoria es treballa per lluitar contra la precarització laboral i la responsabilitat social i és per això que s’incentiva a aquelles empreses que fan contractes de llarga durada i/o les empreses que contracten aquells col·lectius més vulnerables. Cal remarcar que a Sitges tenim un baix índex d'atur, per tant generem ocupació, però el nostre cavall de batalla és la temporalitat. I és en aquest sentit sobre el que ara incidim”.


Les sol·licituds es poden presentar per registre a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) del municipi. Les persones interessades trobaran les bases reguladores de la subvenció i els formularis a la pàgina web municipal de l’Ajuntament de Sitges.


El pressupost de 2018 destina una partida de 75.000 euros, 15.000 euros més que l’any passat, a un conjunt de mesures per dinamitzar l’activitat econòmica de la vila amb l’objectiu doble de fomentar la consolidació d’empreses d’autònoms i, també, incentivar la contractació laboral de persones per millorar la qualitat de l’ocupació. Les dues línies d’ajudes formen part del Pla de mesures de foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Sitges, impulsat pel Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10. 

 

Participació