MÓN LOCAL

Nova convocatòria de subvencions destinades a autònoms per incentivar l’emprenedoria

Les sol·licituds es poden presentar a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana

per Redacció , 10 d'agost de 2018 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges, a través del Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10, augmenta la línia d’ajuts a autònoms amb una dotació pressupostària de 35.000 euros, el que suposa 15.000 euros més que l’any passat. L’objectiu és incentivar la consolidació dels projectes empresarials de les persones professionals autònomes, que treballen al municipi de Sitges, entre el segon i el tercer any d’activitat empresarial, ja que durant el primer any ja reben una bonificació en la seva quota del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). 

Del 13 al 28 d’agost, el consistori obrirà la convocatòria per poder sol·licitar aquestes subvencions adreçades a persones professionals que compleixin estar donats d’alta entre 12 i 36 mesos consecutius al RETA. Enguany, la subvenció es destina a la consolidació de les empreses autònomes amb un ajut econòmic de fins a 1.800 euros. 


Les sol·licituds es poden presentar a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) del municipi o bé enviar la documentació per correu postal a l’OAC. Els autònoms interessats trobaran les bases reguladores de la subvenció i els formularis a la pàgina web.

Per demanar la subvenció, caldrà estar registrat com a autònom a Sitges i desenvolupar l’activitat econòmica a la vila. A l’hora de concedir les subvencions, es valoraran les empreses creatives i culturals, i també, les persones professionals autònomes de cooperatives de treball. També es tindrà en compte que apliquin mesures de sostenibilitat ambiental i eficiència energètica en la seva activitat econòmica. I a més a més, persones autònomes que hagin contractat persones treballadores també obtindran més puntuació. 
 
Els ajuts volen ajudar a consolidar el projecte empresarial dels treballadors autònoms de Sitges i donar-los suport per assumir despeses relatives de la quota de cotització d’autònoms (RETA) entre el segon i el tercer any d’activitat empresarial. 

 
El pressupostos del 2018 destinen una partida de 75.000 euros a un conjunt de mesures per dinamitzar l’activitat econòmica de la vila amb l’objectiu doble de fomentar la consolidació d’empreses d’autònoms i, també, incentivar la contractació laboral de persones per tal de millorar la qualitat de l’ocupació. Les dues línies d’ajudes formen part del Pla de mesures de foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Sitges impulsat pel Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10.

 

Participació