NETEJA

L'Ajuntament de Sitges reforça el servei de neteja i inicia expedients sancionadors

El servei es dota d'un segon vehicle per netejar els carrers amb aigua a pressió i un altre de més per a la recollida de papereres i contenidors desbordats

per Redacció , 8 d'agost de 2018 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges ha anunciat que el reforç del servei de recollida i neteja de la vila , que es va activar a principis de juliol, s'ha ampliat aquests dies amb la intenció de fer front als mesos d'estiu, que són els que tenen major afluència de visitants i major activitat comercial i de restauració.

El servei s'ha dotat d'un vehicle nou per a les tasques de baldeig dels carrers amb aigua a pressió que se suma al vehicle existent, de manera que dos vehicles es repartiran aquests dies d’agost els carrers amb major afectació del centre de la vila, efectuant un servei al matí i un altre a la tarda.


D'altra banda, la recollida de residus provinents de papereres i contenidors desbordats suma també un segon vehicle que reforçarà aquesta tasca i permetrà repartir-se les zones d'actuació. A més d'aquestes actuacions, el servei ha incorporat nous contenidors i habilitat dos nous punts de contenidors més.

D’altra banda, l'Ajuntament ha anunciat l'inici d'un període sancionador a partir del 31 de juliol als establiments de restauració que no acompleixin amb la normativa de residus. En relació al futur contracte de la neteja que s’haurà de licitar, l’Ajuntament portarà al Ple de setembre la proposta de plec de clàusules.


En matèria de recollida, el servei incrementa la recollida del cartró comercial i d'orgànica d'un a dos torns. De la mateixa manera, la recollida d'envasos i vidre comercial amplia la seva freqüència diària.

A més, el servei augmenta la freqüència de la recollida comercial a la vila. Paral·lelament, el servei incrementa també la freqüència de recollida d’envasos i cartró a la zona de Vinyet i Terramar durant l’estiu amb l'ampliació de les tasques de buidatge de papereres i l'actuació dels vehicles d'aigua a pressió a la via pública, de forma que es faran a diari pels carrers del centre urbà

 

Participació