MÓN LOCAL

El suport «in extremis» de C's i PP permet al govern tirar endavant la subvenció de 150.000 euros al Festival Jardins de Terramar

Durs retrets entre el govern i part de l'oposició quan aquesta "va posar en dubte la legalitat i la transparència" del concurs per la gestió de l'esdeveniment musical

per Aleix Ramirez , 31 de juliol de 2018 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Festival Jardins de Terramar va centrar tota l’atenció en el darrer ple municipal abans de les vacances d’estiu, celebrat dilluns a la tarda. A finals de la setmana passada; CUP, PSC, ICV, Sitges Grup Independent i Nou Horitzó van demanar un informe al secretari municipal perquè determinés si la subvenció de 150.000 euros de l’Ajuntament al Festival, que el govern portava a debat, alteraven les condicions del concurs pel qual es va atorgar la gestió del certamen. 


Els grups de l’oposició van rebre l’informe al voltant de les cinc de la tarda, dues hores abans del ple, circumstància “que no ens ha permès fer un anàlisi complet del mateix” apunten representants dels grups a Nació Digital. De fet, part del govern, Ciutadans i Partit Popular van estar reunits pocs instants abans de l’inici del ple per analitzar la possibilitat de retirar el punt de l’ordre del dia. No va ser així. 

Precisament el suport de populars i taronges va permetre a l’executiu de Miquel Forns tirar endavant el procediment de subvenció, el qual “l’alcalde va defensar que no s’estaven entregant 150.000 euros, sinó fent la previsió pressupostària per si arriba el moment i l’empresa organitzadora presenta les corresponents justificacions”. 


Aquesta explicació, evidentment no va acontentar la resta de l’oposició; “l’altra empresa que es va presentar al concurs sabia d’aquesta subvenció per part de l’Ajuntament? En cas contrari es desvirtua clarament el concurs” exclamava el socialista Marc Macià. Nou Horitzó, en boca de Lluís Marcé destacava que tot el procés d’adjudicació “ha estat dirigit i la subvenció es vol donar amb calçador”. L’altre formació municipalista, Sitges Grup Independent, va reconèixer que al “municipi necessitem esdeveniments de categoria, però en aquest cas no s’han donat totes les explicacions”, expressava Vinyet Lluís.
  

La CUP, la qual ja va plantejar a través d’un comunicat els seus dubtes sobre la legalitat del concurs, es va reiterar en els dubtes sobre “la poca claredat del procés” i també sobre el fet que les valoracions “s’hagin realitzat amb criteris subjectius”. En aquesta línia es va expressar, d’una forma molt contundent i vehement, la regidora d’ICV, Carme Gasulla, quan va qüestionar l’informe del concurs realitzat per l’assessor de comunicació d’alcaldia “per manca d’objectivitat i rigor”.

Gasulla també va denunciar que és “Vox Populi que s’estan regalant entrades a molta gent”, argument que sumat als anteriors va animar a la regidora verda a demanar, sense èxit, la retirada del punt de l’ordre del dia. 

En resposta a totes les crítiques, la regidora de Cultura, Rosa Tubau, va lamentar “el to bastant desafortunat” de part de l’oposició. “M’indigna que dubtin de la parcialitat dels tècnics i treballadors municipals”, apuntava Tubau, que a la vegada va defensar com la subvenció “no altera les condicions del concurs, es farà a partir de la justificació de despeses que presenti l’empresa”. 

 

 

Participació